Actualitate

Avocat din Cluj, acuzat de client de înșelăciune. Instanța: „Minciuna nu e infracțiune de înșelăciune”

Un avocat din Baroul Cluj a fost acuzat de către clientul său de înșelăciune, dar instanța a susținut că „neîndeplinirea unor obligații contractuale, precum și simpla minciună” nu constituie infracțiunea de înșelăciune, scrie clujust.ro.


Avocatul clujean Sergiu Sălăjan Iușan a scăpat de un dosar penal de înșelăciune. Deși în anul 2012, avocatul a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție la plata unei amenzi penale, după achitarea prejudiciului cauzat clientului său, într-un alt dosar Sălăjan a primit clasare pe motiv că ce i-a făcut clientului nu e infracțiune, conform clujust.ro.

 


Curtea de Apel Cluj a arătat într-o ordonanță de clasare privind avocatul Sălăjan, că „s-a reținut de către procuror că simpla neîndeplinire a unor obligații contractuale, precum și simpla minciună, promisiunea neonorată, neînsoțite de utilizarea unor manopere dolosive de inducere în eroare, nu constituie infracțiunea de înșelăciune”, potrivit sursei citate.

Mai multe detalii despre acest subiect pe clujust.ro.


CITEȘTE ȘI:

Un clujean, amendat pentru nepurtarea măștii în Piața Unirii, a câștigat în instanță. „Nu era obișnuit” să o poarte pe stradă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter