Actualitate

Revin RESTRICȚIILE din această toamnă? Răzvan Cherecheș: „Vom avea purtarea măștii și în exterior, limitarea libertății de mișcare”

Profesorul UBB de sănătate publică Răzvan Cherecheș a vorbit despre posibilitatea ca odată cu valul 4 COVID-19 să revină restricțiile. El crede că numărul cazurilor va continua să crească.

 

 


„Numărul de cazuri va continua să crească pentru că nu există niciun motiv pentru care să scadă sau să înceteze creșterea. Ca să avem o încetare a creșterii, ar fi trebuit ca acum două săptămâni să se fi luat măsurile potrivite. Or, nu s-au luat.

 


Practic, în următoarele două săptămâni, vom avea o creștere garantată, de la zi la zi”, a spus Răzvan Cherecheș, într-un interviu hotnews.ro.

Astfel, specialistul în sănătate publică crede că autoritățile vor fi nevoite să impună din nou restricții precum purtarea măștii în exterior ori interzicerea deplasărilor de la o anumită oră.


„Vom avea din nou purtarea măștii și în spațiul exterior, limitarea libertății de mișcare după o anumită oră, limitarea programului magazinelor, închiderea restaurantelor și așa mai departe”, a explicat profesorul clujean.

Restricțiile din toamnă, prețul pentru relaxarea din vară

El crede că vina pentru această situație o poartă autoritățile, care nu au gestionat bine măsurile, acestea fiind prea „relaxate”.


„Restricțiile din această toamnă vor fi prețul plătit pentru faptul că peste vară autoritățile nu au fost preocupate de măsurile care să contrabalanseze creșterea din această toamnă, astfel încât să facă restricțiile din toamnă mai ușoare”, a subliniat Cherecheș.

Profesorul din cadrul UBB nu este mulțumit nici de gestionarea începerii școlii, despre care spune că nu a fost realizată la timp.


„Știm, în acest moment, că măsurile de prevenție a apariției unor focare în școli sunt: purtarea măștii în permanență, ventilația în toată sălile de clasă și testarea periodică, săptămânală, a tuturor copiilor și a tuturor profesorilor. Niciuna dintre aceste măsuri nu a fost pregătită, corespunzător, din timp”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Revin restricțiile de CIRCULAȚIE în județul Cluj! Cine nu se poate deplasa între 20:00 și 05:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter