Actualitate

Țeparul care punea anunțuri false cu apartamente pentru Untold și își vindea un rinichi acum 11 ani a mai păgubit doi studenți din Cluj

Doi studenți au fost păcăliţi de Cristian Lung, ţeparul imobiliar arhicunoscut în Cluj pentru anunțurile false cu apartamente în perioada festivalului UNTOLD.

 

Un clujean a reuşit să păcălească peste 100 de persoane în ultimul an. Escroc cu state vechi, bărbatul le lua victimelor banii de garanţie, ca să le închirieze un apartament, iar apoi nu mai răspundea la telefon.


Doi tineri și-au căutat chirie pentru noul an universitar pe un grup de chirii din Cluj-Napoca. Acolo au dat de individul Lung Cristian Sorin, care le-a oferit spre închiriere un apartament cu 3 camere la un preț avantajos. Apartamentul era pe numele mamei sale.

Studenții în vârstă de 19, respectiv 22 de ani au plătit garanția, urmând ca ulterior să se mute. Însă individul i-a tot amânat.


„Ne-a spus că a făcut un accident de mașină și nu mai poate veni de la Oradea la Cluj să ne dea cheia doar după ce îl externează. L-am înțeles, dar după câteva zile când trebuia sa ne mutăm iarăși, individul a amânat din nou”, a declarat pentru Gazeta de Transilvania unul dintre tineri.

Cristian Lung i-a păcălit pe cei doi tineri și  le-a luat 1500 de lei. Țeparul a găsit diferite metode pentru a amâna restiturirea sumei oferită ca și garanție.


Inițial studenții trebuiau să se mute în noul apartament pe 25 august, atunci a apărut prima amânare. După care au mai urmat încă două amânări. Duminică, 5 septembrie, un mesaj primit de la mama bărbatului i-a făcut să se răzgândească și să își ceară banii înapoi. În acel mesaj, mama bărbatului spunea că și-a scăpat telefonul în mașină și o să revină cu un telefon pentru a putea stabili data când se pot muta.

„Bună dimineața și îmi cer scuze telefonul mia căzut dupăa banchetă și am crezut că l-am pierdut în peco! O să te sun eu mâine dim și vedem cum procedăm! Eu trebuie să scot lucrurile nostre! Vb mâine! Duminică frumoasă! Ovilia” acesta a fost mesajul primit de studenți de la mama țeparului.


Mesajul primit de mama bărbatului i-a făcut pe tineri să își pună multe semne de întrebare.

„Atunci ne-am dat seama că ne vrem banii înapoi, așa ceva nu e posibil. Din data de 25 august de când știa că trebuie să ne mutăm, nu a fost în stare să mute lucrurile din apartament. Astăzi e 5 septembrie!”, a adăugat unul dintre tineri.


Un țepar cunoscut de cei din Cluj

Cristian Lung este în atenția mass mediei și a justiției de ani buni, fiind și condamnat la 2 ani de închisoare după ce a dat mai multe țepe în perioada festivalului UNTOLD. Tinerii păcăliți de acesta sunt umiți de cum reușește de fiecare să scape și să fie în libertate.

„Cu acei bani puteam să fac total altceva. Se apropie noul an universitar și deja m-am ales cu pagubă. În decursul zilei de astăzi (6 septembrie), o să merg la Poliție să depun plângere împotriva acestui individ și încă am speranța că o să pot să îmi recuperez o parte din suma de bani” , a declarat pentru monitorulcj.ro unul din tinerii păgubiți.

Potrivit celor de la clujust.ro, în anul 2020 Cristian Lung avea două dosare penale deschise pe numele său și nu mai puțin de 91 de tineri păgubiți. În primul dosar deschis în anul 2019, judecătorul de la fond a fost îngăduitor cu Lung și i-a aplicat o pedeapsă de un an de închisoare cu amânare.

CITEȘTE ȘI

Atenție la ȚEPARI! Un instalator din Cluj a DISTRUS o mașină de spălat, apoi a mai cerut și bani

abonare newsletter