Actualitate

Ministrul Sănătății: Persoanele vaccinate vor avea toate libertățile, oricât de mult ar crește numărul cazurilor COVID-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit luni seara despre eventualele restricții impuse în România, în contextul începerii valului patru al pandemiei de coronavirus.

 

 


„Certificatul digital este un prim pas prin care am creat cadrul legal ca oricine să poată verifica statutul de boală al persoanei verificate. Sunt discuții între reprezentanții Ministerului Sănătății și INSP despre cum vom acționa dacă cifrele incidenței vor crește semnificativ, dacă paturile in spitale se vor umple”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

 


Mihăilă a vorbit și despre ce restricții vor fi impuse odată cu creșterea numărului de cazuri în România.

„Cel mai important este că ne dorim să ținem școlile deschise cât mai mult timp. Al doilea obiectiv este să nu restrictionăm circulația persoanelor vaccinate, iar în al treilea rând, să nu închidem acele sectoare ale economiei care au suferit anul trecut, cum ar fi Horeca. Plecăm de la aceste 3 principii și în funcție de cum va evolua situația, vom vedea cum vom folosi verificarea certificatului COVID”, a explicat ministrul.


Întrebată dacă cei vaccinați vor avea toate libertățile, „orice s-ar intampla”, Ioana Mihăilă a răspuns afirmativ, cu referire la creșterea numărului de cazuri în perioada următoare.

De asemenea, în cazul în care situația se va înrăutăți, ministrul spune că în locuri precum restaurante sau mall-uri, se va putea intra doar cu certficatul de vaccinare, acest lucru fiind valabil doar în situația în care incidența cazurilor va crește semnificativ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter