Actualitate

Cine strânge în următorii 10 ani gunoaiele din Cluj-Napoca, Huedin și 43 de comune din județ

Licitația publică pentru delegarea pe o perioadă de 10 ani a serviciilor de colectare și transport a deșeurilor municipale din Cluj-Napoca, Huedin și 43 de comune din județ a fost câștigată de SC Supercom SA.

 

Consiliul Județean Cluj a finalizat, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor municipale, pe Lotul 1. Acest lot cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora.


„Este un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem pentru definitiva soluționare a problemei deșeurilor din județ și pentru un management eficient al acestora. Pentru prima oară în România, la Cluj se vor aplica principiile «plătești pentru cât arunci» și «poluatorul plătește». Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca activitatea de salubrizare a localităților aferente acestui lot să înceapă în cel mai scurt timp posibil iar calitatea serviciilor să corespundă exigențelor clujenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit reprezentanților forului județean, în urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse, a fost declarată câștigătoare propunerea înaintată de SC Supercom SA. Contractul va fi semnat după finalizarea perioadei de contestații.


Lotul 1 cuprinde Zona 1 – municipiul Cluj-Napoca și 30 de comune: Aghireșu, Aiton, Apahida, Așchileu, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Cămărașu, Căpușu Mare, Cătina, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Frata, Gârbău, Geaca, Gilău, Jucu, Mociu, Pălatca, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul, Suatu, Tureni, Vultureni și Zona 2 – orașul Huedin și 13 comune: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sâncraiu, Râșca.

Reamintim, în acest context, faptul că pentru Loturile 2 și 3, care reunesc alte 35 de UAT-uri din județul Cluj, licitația a fost câștigată de același operator, care a început deja să efectueze serviciul de salubrizare.


CITEȘTE ȘI

Unde poți recicla uleiul uzat? Poți să primești în schimb detergent sau apă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter