Actualitate

VIDEO. Căprioara de la VIVO a fost prinsă și mutată după 3 săptămâni

O căprioară a fost blocată aproximativ trei săptămâni pe un câmp din zona Vivo Cluj, fără ca ea să poată fi mutată din cauza birocrației.

Animalul a stat zile întregi în zona respectivă, fiind pus în pericol de mașini. Căprioara a fost prinsă marți dimineață la una dintre porțile de intrare de la Vivo Cluj și a fost relocată.

„S-a reușit prinderea căprioarei de la Vivo fără incidente. Ea a fost capturată la una dintre ușile de la intrare în complex. A fost dus direct pe fondul de vânătoare și eliberat acolo. Se vedea că era foarte stresat, tremura și agitat. Respira foarte intens. Inițial am crezut că va fi dus la USAMV, dar ulterior mi-au spus cei de la Garda Forestieră că l-au dus direct în fondul de vânătoare. Pe viitor vom ști cum să procedăm în astfel de cazuri. Vom ști care este „lanțul” instituțiilor implicate. Dacă am fi știut că cei de la Garda Forestieră pot să ia această decizie, am fi discutat cu ei. Oricum, totul depinde de fondul de vânătoare”, au declarat reprezentații Asociației Antibraconaj și Antipoluare Cluj.

Reprezentații de la ANCBP cunosc și faptul că în Cluj-Napoca există un număr mare de vulpi care se plimbă constant în zonele locuite.

abonare newsletter