Actualitate

Drumurile Clujului, pline de șoferi BEȚI în weekend! Cinci bărbați, prinși la volan sub influența alcoolului

În weekend, drumurile Clujului au fost pline de șoferi beți, dar și de clujeni care au condus fără permis.

 

Polițiștii clujeni au prins 5 șoferi conducând sub influența alcoolului în acest weekend pe raza județului Cluj.


 

Aceștia au fost prinși pe drumurile din Dej și Huedin:


„Dej:

La data de 15 august a.c., în jurul orei 00.40, , polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un conducător auto, de 43 de ani, din municipiul Dej, care se deplasa pe strada Fazanilor, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.


Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


***
La data de 14 august a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un conducător auto, de 25 de ani, din Unguraș, care se deplasa pe pe DJ 161D, în interiorul localității Unguraș, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea tânărului cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltare de mostre biologice.


Polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 13 august a.c., în jurul orei 00.30, , polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un conducător auto, de 30 de ani, din comuna Cășeiu, care se deplasa pe DN 18B, în localitatea Chiuiești, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Huedin:

La data de 14 august a.c., în jurul orei 13.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin, împreună cu polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au depistat pe DJ 107P, în localitatea Mărișel, un conducător auto, de 32 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa la volanul unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului.

Umare a testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație în valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză au fost demarate cercetări, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 13 august a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un conducător auto, de 52 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe DN 1R, în interiorul localității Călățele, aflându-se sub influența alcoolului.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Polițiștii au demarat cercetări, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, în Cluj-Napoca un bărbat s-a ales cu dosar penal pentru că a condus după ce i-a fost suspendat permisul de conducere, iar un alt bărbat a fost prins în Câmpia Turzii cu un permis de conducere fals. 

abonare newsletter