Actualitate

Cum îți protejezi casa de insecte și gândaci? Află tot ce trebuie să știi

Cum îți protejezi casa de insecte și gândaci? Cu toții dorim să ne păstrăm casele fără niciun dăunător, dar pesticidele chimice din magazine sunt mult prea toxice pentru a fi folosite în apropierea casei, familiei și animalelor de companie.

 

Cum îți protejezi casa de insecte și gândaci? Dacă aceste substanțe chimice pot ucide insectele, cu siguranță nu pot fi bune pentru noi și este mai bine să folosiți ceva natural și sigur atunci când este posibil. Mai jos aveți o listă cu dăunătorii cel mai des întâlniți în case sau grădini și metodele naturale de a scăpa.


Cum îți protejezi casa de insecte și gândaci?

1. Dăunători de grădină

Se amestecă o jumătate de cană de ardei iute cu o jumătate de cană de usturoi sau ceapă, se amestecă până se transformă intr-o pastă. Se amestecă pasta cu 500 ml de apă caldă. Se lasă la un loc cald pentru 24 de ore și după aceea se pulverizează plantele cu acel lichid.

2.Gândaci

Se toacă o ceapă, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecul se pune in colțurile casei.


3. Paianjeni

Această soluție naturală nu va ucide paianjenii, doar îi va ține departe, deoarece nu le plac mirosurile puternice. Se adaugă 5-10 picături de ulei de mentă într-un amestec de 200 ml de apă și 1/4 linguriță de detergent lichid, se agită și pulverizează zonele afectate o dată pe săptămână până când toți paianjenii dispar. Uleiul de mentă poate fi înlocuit cu ulei de eucalipt, citronella, lavandă sau arbore de ceai.

4. Furnici

Furnicile urăsc mirosul de scorițișoară. Pudra de scorțișoară se lasă in zonele de unde credeți că ar putea intra furnicile. Pentru rezultate mai eficiente, puteți adăuga ulei esențial în pudra de scorțisoară.


5. Acarienii

Se amestecă 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu o linguriță jumate de detergent lichid de rufe într-o găleată de apă și se înmoaie articolele lavabile, apoi se spală normal. Pentru orice lucru care nu se poate spăla, se pulverizează zona și se șterge cu o cârpă curată. Daca nu va place mirosul de ulei de eucalipt, il puteti inlocui cu ulei de arbore de ceai, care este la fel de eficient.

6. Gărgărițe

Gărgărițele urăsc mirosul de frunze de dafin și cuișoare. Se aruncă un cuișor sau o frunză de dafin pe partea de sus a alimentelor și în jurul recipientelor pentru a ține aceste insecte departe de cămară.


CITEȘTE ȘI

  Insectele care au invadat Clujul NU pot fi îndepărtate cu substanțe chimice! Explicațiile unui specialist

abonare newsletter