Actualitate

De astăzi, mașinile sunt „scoase” de pe Splaiul Independenței, pe sensul Cluj Arena - Opera Maghiară

Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.

 

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca a implementat noi reglementări de circulație pe străzile din zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, începând de luni, 2 august 2021.

 


Este vorba despre instituirea reglementării de circulație de bandă dedicată pentru transportul în comun (tramvai și autobuze) pe Splaiul Independenței, tronsonul cuprins între străzile George Coșbuc și Arany Janos, pe direcția de circulație de la vest spre est. Modificările în trafic au apărut în urma finalizării lucrărilor de amenajare a drumurilor și trotuarelor pe patru străzi din zona Parcului Central. Aceste măsuri au fost implementate ca urmare a hotărârii Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației.

„Transportul în comun are prioritate în oraș și nu era normal să faci 8 minute pe Splaiul Independenței și să stea 300 de oameni în spatele unei mașini cu un singur om. Se introduce pe zona respectivă de aproximativ un kilometru bandă specială pentru transportul în comun. Această modificare reprezintă un stimulent pentru cei care vor să folosească transportul în comun”, a declarat Emil Boc la o emisiune de radio, vineri.


„Sensurile unice vor fluidiza traficul, conform regulilor stabilite de experții în circulație. Recomandăm prudență tuturor clujenilor până când se obișnuiesc cu noile modificări”, a mai adăugat Boc.

Lucrările din centru, finalizate la timp

Lucrările de modernizare a străzilor din jurul Parcului Central „au fost finalizate la timp”, anunță primarul Emil Boc.


Pe strada Cardinal Iulius Hossu a fost realizat sens unic, piste de bicicletă, 85 de locuri de parcare, stații de încărcare pentru mașini electrice, precum și un stand de taxi. De asemenea, au fost plantați 64 de arbori, fiind montat mobilier urban modern și rastele pentru biciclete. Trotuarele au fost realizate din piatră naturală, fiind montat de asemenea sistem de iluminat LED.

Pe strada Sindicatelor, trotuarele au fost făcute tot din piatră naturală, fiind turnat un strat nou de asfalt. De aceleași modernizări a beneficiat și strada Vasile Alecsandri.


Pe strada George Coșbuc au fost realizate 25 de locuri de parcare, precum și rastele de biciclete. Au fost plantați 36 de arbori, fiind amplasate stații noi de autobuz cu copertine „verde”. Valoarea investiției lucrărilor de pe strada George Coșbuc s-a ridicat la 5.727.410,71 lei fără TVA. Lucrările au început în această primăvară, în luna martie fiind anunțate primele „șantiere” pe George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu, în zonă fiind restricții de circulație.

CITEȘTE ȘI

Schimbări MAJORE în trafic, în centru. Bandă dedicată transportului în comun și sens unic pe o stradă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter