Actualitate

NICIO PEDEAPSĂ pentru MOARTEA unui clujean lovit pe drum de un motociclist BEAT și fără permis

Dosarul privind moartea unui bărbat din Cluj care a fost lovit în timp ce circula pe marginea drumului de un motociclist beat și fără permis a fost clasat de parchet. Fapta s-a petrecut în 2019 în satul Berindu, iar cel vinovat a fugit de la locul accidentului, scrie clujust.ro.

 

 


Soția bărbatului decedat a cerut alături de fiul ei daune morale în valoare de 200.000 de lei de la motociclist și Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, însă instanța a respins cererea petenților, conform clujust.ro.

 


„Conducătorul motocicletei marca Ride a surprins și accidentat mortal pe numit, care se afla pe marginea drumului. Persoana vinovată de producerea accidentului nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus sub influența băuturilor alcoolice și ulterior a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de drept. În urma acestui eveniment a rezultat decesul numitului. 

S-a concluzionat că moartea acestuia a fost violentă și s-a datorat hemoragiei și contuziei meningo-cerebrale consecutive traumatismului cranian cu fractură de calotă craniană, survenite în urma accidentului rutier”, se arată în acțiune. 


În clasarea cauzei, procurorul a ținut cont de faptul că infracțiunea de ucidere din culpă nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege și de faptul că motociclistul nu putea să evite victima nici prin frânare și nici prin evitarea acesteia.

Articolul integral poate fi citit AICI.


CITEȘTE ȘI:

Accident MORTAL în localitatea Luna. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a intrat pe contrasens. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter