Actualitate

Ministrul Bode, la lansarea cărții de identitate electronice: „Cluj-Napoca a devenit un adevărat Silicon Valley de România”. VIDEO

Luni, la Cluj are loc evenimentul de lansare a cărții de identitate electronice, fiind prezent ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Clujul, „Silicon Valley de România”, spune ministrul, și primul oraș din țară care implementează acest tip de carte de identitate.

 

 


„Cluj-Napoca a devenit un adevărat Silicon Valley de România. Cărțile de identitate electronice au dus orașul la un nivel superior din administrație în beneficiul comunității. Un semnal pentru cetățeni, de modernizare și aliniere la tendințele din Uniunea Europeană.

 


Cei care optează pentru acest format electronic al cărții de identitate trebuie să știe că va înlocui cartea de identitate aflată în circulație din 1997 în mod treptat până în august 2031. Este recunoscută în afara granițelor țării. Poate fi solicitată pentru copii încă de la naștere. Conține elemente suplimentare de siguranță la identitate proprie”, a declarat ministrul Lucian Bode, luni, la Cluj-Napoca. 

Primarul Emil Boc a ținut să precizeze că „nu este vorba de un CIP, ci e pe bază de amprentă. Nu se introduce nimic în corp și va fi obligatoriu doar din 2031”. 


CITEȘTE ȘI:


Clujul, primul oraș care implementează cărțile de identitate electronice

Ultimele Stiri
abonare newsletter