monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Au fost finalizate lucrările din centrul Clujului! Peste 100 de locuri de parcare, trotuare și stații noi de autobuz. FOTO

Lucrările de modernizare a străzilor din jurul Parcului Central „au fost finalizate la timp”, anunță primarul Emil Boc.

Au fost finalizate lucrările din Centrul Clujului! Peste 100 de locuri de parcare, trotuare și stații noi de autobuz.

 

 


Pe strada Cardinal Iulius Hossu a fost realizat sens unic, piste de bicicletă, 85 de locuri de parcare, stații de încărcare pentru mașini electrice, precum și un stand de taxi. De asemenea, au fost plantați 64 de arbori, fiind montat mobilier urban modern și rastele pentru biciclete. Trotuarele au fost realizate din piatră naturală, fiind montat de asemenea sistem de iluminat LED.

Lucrările pe această stradă au necesitat o investiție de 9.532.817,22 lei fără TVA.


Pe strada Sindicatelor, trotuarele au fost făcute tot din piatră naturală, fiind turnat un strat nou de asfalt. De aceleași modernizări a beneficiat și strada Vasile Alecsandri.

Pe strada George Coșbuc au fost realizate 25 de locuri de parcare, precum și rastele de biciclete. Au fost plantați 36 de arbori, fiind amplasate stații noi de autobuz cu copertine „verde”.


Valoarea investiției lucrărilor de pe strada George Coșbuc s-a ridicat la 5.727.410,71 lei fără TVA.

Lucrările au început în această primăvară, în luna martie fiind anunțate primele „șantiere” pe George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu, în zonă fiind restricții de circulație.


CITEȘTE ȘI:

Începe reabilitarea unor străzi din Cluj-Napoca. Restricții de circulație în zona Parcului Central