Actualitate

Miercuri la TIFF: Ziua Maghiară, un masterclass cu István Szabó și film-surpriză de la Cannes

Ca în fiecare an, miercuri e Ziua Maghiară la TIFF - ocazia perfectă de a urmări cele mai noi și mai premiate filme din Ungaria, în prezența realizatorilor.

 

 


István Szabó, regizorul maghiar premiat cu Oscar, va susține un masterclass cu acces gratuit. O sărbătoare a cinematografiei maghiare, programul zilei de miercuri, 28 iulie, va culmina, de la ora 19:00, cu tradiționalul Gulash Party și un concert Hét Hat Club. Descoperă programul complet al Zilei Maghiare și rezervă-ți locuri la proiecții, concerte și evenimente speciale pe tiff.eventbook.ro.

 


Nu uita să-ți iei bilete din timp la unica proiecție a filmului-surpriză de anul acesta, organizată sâmbătă, pe 31 iulie, de la ora 13:30, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Vei urmări în premieră în România Annette, filmul care a deschis ediția din acest an a Festivalului de la Cannes și i-a adus cineastului Leos Carax Premiul pentru cel mai bun regizor. Pentru mai multe recomandări zilnice caută prin oraș sau citește online ziarul AperiTIFF.

TIFF Stories

Urmărește TIFF pe Facebook și pe canalul de YouTube pentru mai multe povești de la TIFF, oferite în dar de invitații ediției.


- Roberto Cueto

- Nae Caranfil


TIFF Talks

În fiecare zi, de la 11.00, la Casa TIFF îi poți întâlni pe regizorii, actorii și producătorii români care îți vor oferi detalii din culisele producțiilor de la TIFF 2021. Discuțiile moderate de criticul de film Ionuț Mareș vor fi transmise live pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

Miercuri, 28 iulie


11:00 - Echipa filmului #dogpoopgirl (r. Andrei Huțuleac)

12:00 - Echipa filmului Neidentificat (r. Bogdan George Apetri)

InspiraTIFF

Artiștii invitați la festival vin la întâlnirea cu publicul de la ora 17:00, la Casa TIFF. Miercuri, pe 28 iulie, te invităm s-o cunoști pe actrița Medeea Marinescu.

Raport final - proiecție în prezența regizorului István Szabó

Miercuri, 28 iulie, ora 20:00, la Cinema Victoria

Autorul premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin pentru Mefisto (1981) va fi prezent la proiecția celui mai recent film pe care îl semnează și va răspunde tuturor întrebărilor venite din public. Vino să-l întâlnești la Cinema Victoria pe cineastul distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră la TIFF 2018!

Masterclass István Szabó

Vineri, pe 30 iulie, de la ora 16:00, regizorul va susține un masterclass la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai. Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Când îi poți întâlni pe regizorii maghiari?

- Treasure City, în prezența regizorului Szabolcs Hajdu, ora 16:45, la Casa de Cultura a Studenților
- Pregătire pentru a fi împreună o perioadă nedeterminată, în prezența producătoarei Dóra Csernátony - ora 13:00 la Cinema Florin Piersic
- Râpa, în prezența regizorului Balázs Krasznahorkai și a actorului Levente Molnar, ora 15:45, la Cercul Militar
- Spirala, în prezența regizoarei Cecilia Felmeri, ora 21:45 la USAMV

În premieră: primul episod din RUXX

Ești cu ochii pe seriale? Hai să vezi în premieră episodul pilot al celei mai recente producții HBO România, proiectat vineri, pe 30 iulie, de la ora 20:00, la Cinema Florin Piersic. RUXX (r. Iulia Rugină, Octav Gheorghe) urmărește evoluția unei tinere care încearcă să își echilibreze cariera solicitantă cu celelalte priorități ale vieții ei: își susține financiar familia și are o relație la distanță. Cu: Raluca Aprodu, Alex Secăreanu (God’s Own Country), Șerban Pavlu, Alina Chivulescu, Bogdan Dumitrache, Mădălina Craiu, Ioana Bugarin și Marian Olteanu.

În secțiunea dedicată serialelor - VA URMA - mai poți urmări episoade din:

- OZN-uri (r. Antony Cordier), Franța 28 iulie, ora 12:30 la Cinema Victoria
- Investigația (r. Tobias Lindholm), Danemarca + Șase locuri goale (Piotr Todorovsky), Rusia 28 iulie, ora 22:45 și 29 iulie, ora 12:30 la Cinema Victoria
- Binecuvântarea (r. Davi de Oliveira Pinheiro), Brazilia + Familia (r. Bojan Vuletic), Serbia 29 iulie, ora 22:00 și 30 iulie, ora 12:30 la Cinema Victoria
- #martyisdead (r. Pavel Soukup), Cehia 30 iulie, ora 22:00 și 31 iulie, ora 12:30 la Cinema Victoria

Film surpriză: Annette, r. Leos Carax

Sâmbătă, pe 31 iulie, de la ora 13:30, te invităm să vezi în avanpremieră în România filmul-surpriză al acestei ediții. Annette, noua producție regizată de Leos Carax, desemnat Cel mai bun regizor la ediția din acest an a Festivalului de la Cannes, va rula pe marele ecran la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Unlimited Summer

TIFF vine și la tine acasă cu 12 filme în premieră, disponibile online pe unlimited.tiff.ro, pe teritoriul României. Unele pot fi văzute doar până pe 1 august, altele vor rămâne în catalogul TIFF Unlimited și le vei putea vedea oricând, dacă ești abonat. Până în septembrie, ai reduceri la abonamente, iar dacă ești în Cluj și te abonezi până pe 29 iulie, ai acces la TIFF Unlimited Party (joi, 29 iulie, detalii la unlimited@tiff.ro). Plus: cele mai bune locuri la Casa de Cultură a Studenților, Victoria și Florin Piersic, pe întreaga durată a festivalului. Abonamentele de 3, 6 și 12 luni au inclus acces gratuit timp de 1 lună.

Bonus: În fiecare zi, pe TIFF Unlimited, vezi LIVE discuțiile cu echipele filmelor românești de la Casa TIFF și întâlnirile InspiraTIFF, de la ora 17.00.
 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter