Actualitate

Situație scăpată de sub control într-o destinație turistică preferată de români. Cazurile COVID cresc alarmant

Medicii din Turcia anunță că în țară a fost înregistrată o creștere alarmantă a cazurilor COVID-19. Antalya rămâne o destinație de vacanță preferată de mulți români.

 

 


Colegiul medicilor din Turcia a avertizat luni că pandemia de coronavirus „a scăpat din nou de sub control” în această ţară, după ce în ultima lună a crescut brusc numărul de cazuri.

 


Într-un comunicat publicat pe site-ul său, instituţia a subliniat creşterea bruscă a numărului de cazuri în ultimele trei săptămâni, numărul infecţiilor zilnice crescând de la 6.000 la peste 14.000.

O sărbătoare musulmană, posibila cauză a creșterii cazurilor

Colegiul medicilor leagă răspândirea surprinzătoare a virusului de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha (sărbătoarea sacrificiului), când milioane de turci călătoresc între provincii pentru a se alătura familiilor lor.


Cu puţin timp înainte de sărbătoare, ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a îndemnat oamenii să păstreze distanţe de siguranţă şi să evite spaţiile închise.

Din cele peste 83 de milioane de locuitori ai Turciei, 23 de milioane sunt imunizaţi cu schema completă de vaccin împotriva COVID-19, în timp ce alte 16 milioane aşteaptă a doua doză.


Turcia a ieșit din lockdown în 17 mai, ulterior, românii începând să călătorească în Antalya, destinație turistică din Turcia în care sute de mii de români merg în fiecare an. Momentan, românii nu sunt condiționați pentru a intra în țară, datorită numărului mic de infectări din țara noastră, însă situația ar putea suferi modificări dacă numărul cazurilor COVID-19 va continua să urce în Turcia în perioada următoare.

abonare newsletter