monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Topul celor mai grave accidente petrecute în România în ultimii ani

Accidentele rutiere s-au înmulțit din nou după un an de pandemie în care au scăzut serios. Iată care este topul celor mai grave accidente petrecute în România

Topul celor mai grave accidente petrecute în România în ultimii ani

Şapte persoane au decedat în accidentul produs, la 25 iulie 2021, pe DN2 Bacău - Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu. "Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău - 1 minor şi 4 adulţi", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău. În autoturism erau cinci persoane - 2 adulţi şi 3 minori, iar în microbuz 7 persoane adulte. Potrivit ISU, au decedat un adult şi doi minori din autoturism şi patru adulţi din microbuz. Autorităţile din Bacău au declanşat planul roşu de intervenţie în urma accidentului.


Potrivit IGSU, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului salvatorii de la nivelul judeţului Bacău intervin cu 1 autospecială de descarcerare, 1 autospeciala de stingere, 5 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 6 ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. În sprijin au fost alocate 1 autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Galaţi, iar de la ISU Vrancea 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de stingere şi 1 ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost solicitat şi elicopterul SMURD.


Topul celor mai grave accidente din 2021 în România

23 iulie 2021 - Patru persoane au decedat în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici, intersecţie cu DN 7H.

23 iunie - Trei persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN1/E60, intersecţie cu DC 126, între localităţile Morlaca şi Hodiş.


22 mai - Două persoane au murit într-un accident produs în municipiul Medgidia, după ce un şofer, de 22 ani, a intrat cu maşina în copacii de la marginea drumului.
18 mai - Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.
14 mai - Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.

26 aprilie - Două persoane au murit, iar una a fost grav rănită, după ce şoferul autoturismului în care aceştia se aflau a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat de mai multe ori. Accidentul s-a petrecut în comuna Baba Ana, jud. Prahova.
19 aprilie - Două persoane au murit în urma unui accident produs pe DN7, la Călimăneşti, între un autoturism şi un TIR.
15 aprilie - Două persoane au murit şi alte patru au fost rănite într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 29A, la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava. Accidentul s-a produs ca urmare a faptului că şoferul unui autoturism nu s-a asigurat în momentul efectuării unu viraj la stânga, maşina acestuia fiind lovită violent de un alt autoturism.
11 aprilie - Două persoane au decedat într-un accident rutier produs în localitatea Filipeşti, judeţul Bacău, în accident fiind implicate două autoturisme.
1 aprilie - Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.


23 martie - Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier produs între localităţile Cârligu Mic şi Glodeanu Siliştea, din judeţul Buzău.

21 ianuarie - Trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite într-un accident produs pe Drumul Judeţean 246, la ieşirea din localitatea Scânteia, între un autotren şi o maşină.
11 ianuarie - Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, într-un accident produs pe Autostrada A1 în zona localităţii Sălişte, judeţul Sibiu, un autoturism lovind din spate un utilaj de deszăpezire. Evenimentul s-a petrecut pe sensul Deva către Sibiu, la kilometrul 270, în condiţii de carosabil umed, fără depuneri de zăpadă şi vizibilitate bună.


Topul celor mai grave accidente din 2020

29 septembrie - Două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz pe DN 28 (DE 583) Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat planul roşu de intervenţie.

9 iulie - Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite într-un accident de circulaţie produs între localităţile Zăuan şi Ip din judeţul Sălaj. Toate cele opt victime au fost încarcerate, la faţa locului intervenind câte o autospecială de la Garda de Pompieri Nuşfalău şi Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, o autospecială de descarcerare şi 11 ambulanţe. A fost activat Planul roşu de intervenţie.


6 iunie - Trei persoane au murit într-un accident ce a avut loc pe E70, între localităţile Văceni şi Vităneşti, din judeţul Teleorman, iar o a patra a fost grav rănită. Accidentul, în care au fost implicate patru autovehicule, s-a produs după ce un şofer ar fi ieşit din coloană şi a intrat în coliziune frontală cu o autospecială.

29 mai - Trei persoane au murit, între care şi un copil în vârstă de un an, într-un accident rutier care s-a produs pe drumul E 581, între localităţile Berheci şi Ireasca, din judeţul Galaţi, între un autoturism şi o autoutilitară de 7,5 tone.

14 martie - Patru persoane au murit în urma unui accident rutier care a avut loc pe DE 581, în apropierea municipiului Bârlad. În accident au fost implicate un autoturism şi o căruţă.