Actualitate

Dan Barna: „Mersul la mall ar putea fi condiționat de vaccinare. Se iau în calcul măsuri noi”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit despre câteva noi măsuri care ar putea fi luate pentru creșterea ratei de vaccinare. Mersul la mall, condiționat de vaccinare?

 

 


Premierul Florin Cîțu a fost deranjat de declarațiile pe care Dan Barna le-a făcut vineri, potrivit hotnews.ro. Vicepremierul a discutat despre măsuri noi care ar putea fi implementate.

 


Barna spune că în coaliție se discută noi măsuri precum acordarea de stimulente (vouchere) și interzicerea de a merge la mall pentru cei care nu sunt vaccinați.

Premierul este de o altă părere și spune că aceste măsuri „nu vor ajunge în spațiul public”, dar recunoaște și că au fost luate în calcul. 


„Am plecat cu impresia de la coaliție că toate scenariile ramân acolo. Nu are sens să comentăm scenarii. Eu m-am obișnuit să vin să vă spun ce decizii s-au luat. Așa sunt multe scenarii, hai să vedem deciziile pe masă”, a spus Cîțu. 

Vicepremierul Dan Barna a anunțat mai multe măsuri care au fost luate în calcul:


„Am discutat în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri, măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate. De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI:


Care sunt măsurile de RELAXARE valabile de la 1 iulie? CLUBURILE, deschise până la ora 2.00

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter