Actualitate

Care este cauza blocajului din trafic, la ieșirea spre Apahida? Explicațiile lui Boc

Primarul Emil Boc a vorbit, joi, despre problema actuală a Clujului, care îi preocupă pe toți locuitorii - traficul. Lucrările, cauza blocajelor, spune edilul.

 

 


„E o lucrare acolo, am văzut și eu aseară, m-am uitat, la ieșirea dinspre Bulevardul Muncii spre Apahida se lucrează de către Drumurile Naționale. Ar trebui să iasă oamenii ăia cu un comunicat să explice ce se face acolo.

 


Din acest motiv se produce o aglomerație acolo, asta am văzut eu, personal, mai multe explicații nu știu să vă dau, dar am văzut că se lucra la partea aceea de drum acolo”, a spus Emil Boc, joi, la un post de radio.

Benzile dedicate, una dintre soluții

Tot referitor la traficul din Cluj, edilul a vorbit și despre benzile dedicate care se construiesc în oraș și care au rol de a fluidiza circulația. 


„Categoric, vor fluidiza circulația. Pentru cei care circulă cu mijloace de transport în comun va fi un câștig, pentru ceilalți, se fluidizează. Dar pentru tramvai, așa fac toți, în toată lumea, dau prioritatea acestuia prioritate”, a explicat primarul clujean.

Gânduri optimiste pentru finalizarea centurii

O altă soluție pentru rezolvarea traficului, Centura Metropolitană, ar urma să primească avizul de mediu în luna octombrie, spune Boc. 


„Ministerul Transporturilor ne-a asigurat că această centură va fi pe Programul Operațional de Transport (POT), acolo este cheia, noi ne facem datoria. În octombrie avem avizul de mediu, ultima piesă la dosar, după care, ministrul și Ministerul Transporturilor au obligația să ducă lucrurile la nivelul următor. Noi am făcut munca grea, cea de pregătire a documentației, pe banii noștri. De 5 ani lucrăm la acest proiect. Sperăm ca acest Guvern să nu întoarcă spatele Clujului”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI:


Tarcea: „Trebuie să renunțăm să mai avem câte 2-3 mașini în fiecare familie. Centura metropolitană nu va rezolva problema traficului”

 

Emil Boc: „Mașina nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș. Lumea trebuie să își schimbe mentalitatea”

abonare newsletter