monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Clujenii revin la viața de dinainte. Târgul „Produs de Cluj la Dej” se întoarce cu produse tradiționale și spectacole de folclor

După o pauză cauzată de pandemia de coronavirus, Târgul „Produs de Cluj la Dej” revine cu ediția a IX-a a evenimentului, în perioada 23-25 iulie.

Clujenii revin la viața de dinainte. Târgul „Produs de Cluj la Dej” se întoarce cu produse tradiționale și spectacole de folclor.

 

 


Evenimentul va avea loc în Piața Bobâlna din Dej, între orele 10.00 și 23.00, fiind derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

 


„Această ediție a Târgului Produs de Cluj la Dej marchează nu doar revenirea manifestărilor expoziționale în municipiile din județ, ci și un pas mare spre normalitate. Aici vom avea, după o pauză îndelungată, formatul caracteristic, unic, al evenimentelor desfășurate de noi sub acest brand. Concret, revin spectacolele de folclor, parte importantă a misiunii asumate, aceea de a conserva și promova autenticul, cultura populară locală.

E îmbucurător faptul că două instituții care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj au colaborat pentru ca totul să fie pe măsura așteptărilor unui public cunoscător, acela format din locuitorii municipiului Dej”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 


La târgul de la Dej vor fi prezenți aproximativ 40 de expozanți care vor oferi vizitatorilor uleiuri presate la rece, produse apicole, gemuri, sucuri și siropuri naturale, fructe și legume de sezon, turtă dulce și ciocolată de casă. Artizanii prezenți vor expune costume populare din Ardeal și accesoriile necesare acestora, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie sau sculptate în lemn, informează reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Respectarea măsurilor, obligatorie

De asemenea, evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță impuse, în incinta târgului fiind amplasate culoare distincte de intrare/ieșire, dezinfectanți. Purtarea măștii de protecție este obligatorie. 


La spectacolele de folclor, publicul va avea la dispoziție o zonă delimitată cu scaune așezate la distanța legală, cu respectarea tuturor normelor. După ocuparea scaunelor, accesul publicului va fi permis în exteriorul perimetrului, care va dispune de locuri marcate pentru respectarea distanțării sociale.

CITEȘTE ȘI:


FOTO. Viaţa revine la normal, la Cluj! Street Food Festival, organizat după un an de pauză