Actualitate

FOTO. Parcare cu TUPEU, pe trecerea de pietoni de pe o stradă din Cluj-Napoca. „A parcat ca să nu poată trece nimeni”

O șoferiță și-a lăsat mașina parcată pe trecerea de pietoni, pe o stradă din cartierul Gheorgheni. Un alt șofer, indignat, a surprins momentul și a postat pe rețelele de socializare.

 

 


Trecerea de pietoni pe care a fost lăsată mașina este în cartierul Gheorgheni, în zona străzii Constantin Brâncuși.

 


„Să îți fie rușine, domnișoara cochetă, în alb, că ai parcat pe trecerea de pietoni ca să nu poată trece nimeni de tine și să periclitezi atât pe șofer, cât și pe pietoni. Nici nu ți s-a uscat permisul de când l-ai luat, și deja faci minuni. Dacă tu erai pieton și trebuia să treci pe acolo îl injurai pe altul”, a scris clujeanul, foc și pară pe șoferiță.

Lipsa locurilor de parcare, o problemă a Clujului

Se știe faptul că în Cluj-Napoca, locurile de parcare sunt o problemă, de cele mai multe ori, șoferii fiind nevoiți să parcheze în locuri nepermise, precum în acest caz.


Datele oficiale arată că la Cluj figurează peste 170.000 de mașini înmatriculate, din acestea, 134.000 fiind autoturisme. Clujul are un număr aproximativ de 337.000 de locuitori, iar parcările sunt în număr de 38.000.

„Datele arată doar numărul mașinilor înmatriculate. În realitate, mașinile sunt mult mai multe. Discutăm de cel puțin 200.000 de mașini, plus cele care se află în tranzit și mașinile studenților, care după estimarea pe care noi o avem se ridică la 20.000. Categoric că de la an la an, traficul din Cluj-Napoca a crescut, iar începând din anul 2010, avem o dublare a traficului”, declara viceprimarul Dan Tarcea, luna trecută.


Șoferii se „bat” pe locurile de parcare

Conform acestuia, în Cluj-Napoca există un număr de aproximativ 38.000 de locuri de parcare cu abonament, raportat la 200.000 de mașini.

„Într-o scară de bloc cu 10 apartamente sunt 15 mașini, normal că ele sunt parcate pe spațiile verzi sau pe trotuare”, a mai spus Tarcea.


Autoritățile locale clujene susțin însă că nu au cum să controleze acest fenomen, deoarece nu pot „interzice clujenilor să își cumpere mașină”. Singura „speranță” care le rămâne celor aflați la conducerea municipiului este încurajarea transportului în comun, respectiv schimbarea mentalității, în acest mod, orașul având șanse să devină unul mai puțin poluat și mai puțin aglomerat.

Totodată, un studiu realizat de yeParking în perioada februarie-martie și făcut public la finalul lunii mai, arată că nu mai puțin de trei șoferi se „bat” zilnic pe un singur loc de parcare, la Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Mașina nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș. Lumea trebuie să își schimbe mentalitatea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter