Actualitate

Mai este sigur pentru români să călătorească în Spania? Explicațiile Ambasadei

Ambasada Spaniei la Bucureşti a transmis, vineri, că sporirea incidenţei cumulate de COVID-19 în această ţară în ultimele zile este o veste „negativă”, însă e sigur să călătorim, dar cu respectarea măsurilor impuse.

 

 


Spania rămâne o destinaţie turistică „sigură”, şi pregătită „să ofere vizitatorului o experienţă plăcută în condiţii de siguranţă şi certitudine”, transmite Ambasada.

 


Potrivit unei informări a misiunii diplomatice, rata incidenţei cumulate a devenit scara de referinţă în prima parte a pandemiei de COVID-19, pe măsură ce capacitatea de a măsura prin teste contagierile a crescut, dar aceasta nu trebuie interpretată „în acelaşi mod” în prezent, când afectează predominant populaţia tânără, în rândul căreia multe infecţii se manifestă „uşor, chiar şi fără simptome”.

„Aceasta înseamnă că creşterea infecţiilor nu se traduce printr-o creştere a numărului total de pacienţi spitalizaţi. Începând cu data de 7 iulie, numărul pacienţilor spitalizaţi pentru COVID în toată Spania a scăzut cu 31% faţă de luna precedentă. Procentul de paturi ATI ocupate de pacienţii cu COVID a scăzut, de asemenea, comparativ cu 7 iunie (6,55% faţă de 11,79%), în ciuda faptului că la acel moment incidenţa acumulată la 14 zile era mai mică.


Cifrele de spitalizare actuale (2.829 de pacienţi spitalizaţi pentru COVID, dintre care 598 la ATI) reprezintă un grad de ocupare de 2,35% din paturile disponibile şi 6,55% în paturile de la ATI, în timp ce în ianuarie 2021, dată la care incidenţa cumulată a fost similară cu cea actuală, aceste cifre erau, respectiv, peste 23% din paturile ocupate şi peste 40% dintre cele de la ATI”, se precizează în informarea ambasadei.

Numărul deceselor, mai mic decât în ianuarie

Potrivit acesteia, în mod similar, numărul deceselor din ultimele şapte zile (39 de decese) este mult mai mic decât cel din luna ianuarie (1.369 decese).

Ambasada Spaniei mai adaugă că, în ciuda creşterii ratei infecţiilor care apar în rândul populaţiei mai tinere, rata deceselor în ultimele 14 zile la un milion de locuitori este mai mică în această ţară decât în cele vecine precum Franţa, Italia, Germania, Austria, Irlanda, Grecia sau Croaţia, care raportează mai puţine infecţii la 100.000 de locuitori.


Spania se află în „zona roșie”

Precizările vin în contextul în care, lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic încadrează Spania în zona roșie, dar și alte destinații preferate de români precum Portugalia (zona roșie) sau Grecia (zona galbenă).

Vezi LISTA ACTUALIZATĂ completă a țărilor cu risc epidemiologic.


Cei care plănuiesc să călătorească în una dintre aceste țări trebuie să știe că persoanele care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină.

Copiii sub 3 ani sunt scutiți de asemenea de carantină, fără condiții, precum și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

CITEȘTE ȘI:

Spania intră în zona ROȘIE și Grecia în zona galbenă! Lista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Ultimele Stiri
abonare newsletter