Actualitate

Cel care a vandalizat statuia lui Matei Corvin a fost găsit de poliție. Cine este făptașul?

Polițiștii clujeni au identificat posibilul autor al actului de vandalism făcut ieri asupra statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii. Cel bănuit este un bărbat de 41 de ani din Satu Mare și riscă dosar penal.

 

 


„La data de 15 iulie, în cursul serii, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Satu Mare, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 


În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificată persoana bănuită de fapta de distrugere constatată la data de 15 iulie a.c., când, pe suprafața unui monument istoric din Piața Unirii a fost înscris un mesaj cu o substanță de culoare neagră. Activitățile derulate în sistem integrat ale polițiștilor municipiului Cluj-Napoca, Secției Regionale de Poliție Transporturi și Direcţiei Poliţie Locală Cluj-Napoca au condus la identificarea unui bărbat de 41 de ani, bănuit de comiterea faptei.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, au transmis cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Vor fi montate camere de supraveghere în centru

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Oláh Emese anunța joi că statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii a fost vandalizată din nou și că autoritățile locale vor depune plângere împotriva celor responsabili. Autorul care se face vinovat de faptă l-a numit pe fostul rege „Mathias T-Rex”.

Viceprimarul a anunțat că se vor instala camere de supraveghere în Centrul Clujului, pentru a evita pe viitor astfel de acțiuni.


„Vom depune plângere împotriva autorilor necunoscuți, deoarece este revoltător faptul că unul dintre cele mai iconice monumente din Cluj-Napoca este atacat din nou. Condamn profund actul și în perioada următoare ne propunem să amplasăm camere de luat vederi în jurul monumentului. Statuia va fi curățată cât mai curând posibil și readusă la forma sa originală”, a spus viceprimarul.

CITEȘTE ȘI:


Statuia lui Matei Corvin din Piața Unirii, vandalizată! Acum se numește „Mathias T-Rex” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter