Actualitate

Cod galben de FURTUNI în Cluj. Riscul de INUNDAȚII se menține

În județul Cluj va intra în vigoare un cod galben de furtuni, valabil vineri între ora 14.00 și 23.00. Astfel, inundațiile ar putea continua, după ce joi după-masa au făcut ravagii în comuna Iara.

 

 


„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp.Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată - averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp”, se arată în avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 


Maxima va ajunge vineri la 30 de grade în Cluj, cerul fiind predominant înnorat, șansele de ploaie fiind ridicate. Sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice.

Noaptea, cerul va rămâne parțial noros, minima coborând până la 17 grade.


Inundații în județ

În urma fenomenelor meteo extreme - ploi torențiale, vijelii și grindină, care au avut loc joi în Cluj, s-au produs inundații în comuna Iara, localitatea Ocolișel.

Acolo, pompierii au avut două intervenții: o mașină cu oameni în ea a fost surprinsă de o viitură și o persoană a cerut ajutor pentru că i s-a umplut casa de apă.


CITEȘTE ȘI:

INUNDAȚII în Cluj! O mașină cu oameni, luată de viitură. Apa a intrat și în case

abonare newsletter