Actualitate

Urs, lovit pe un drum din Cluj! Animalul nu a mai putut fi salvat, din cauza stării grave

Un urs a fost lovit miercuri de o mașină pe Valea Ierii, mai sus de Tabăra Crucea Roșie. Acesta nu a mai putut fi salvat, fiind făcute cercetări în acest caz.

 

 


Ursul a fost lovit în zona Tabăra Crucea Roșie, iar în zonă au sosit mai multe echipaje care au analizat starea de sănătate a animalului, care în cele din urmă nu a supraviețuit. Cadavrul a fost dus la USAMV.

 


„Miercuri, în jurul orei 13.15, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Valea Ierii, la marginea unui drum forestier se află un urs rănit.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției Rurale, alături de specialiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Serviciului Criminalistic, fiind derulate verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care animalul sălbatic a fost rănit.


Exemplarul care avea o greutate aproximativă de 100 de kilograme nu a supraviețuit, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare transportând cadavrul animalului la USAMV Cluj-Napoca, în vederea efectuării necropsiei.

În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, faptă prevăzută de Legea 205/2004”, transmit reprezentanții poliției.


Conform unor surse, rănile grave ale animalului nu ar fi făcut posibilă o eventuală identificare a modului prin care acesta a murit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter