Actualitate

A fost inaugurat Centrul Cultural Rus

<p />Centrul Cultural Rus din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, inaugurat marţi, este dotat cu cea mai performantă aparatură şi cele mai noi apariţii editoriale despre civilizaţia, cultura şi limba rusă, la dispoziţia publicului aflându-se valoroase albume şi cărţi de ştiinţă.

Ataşatul cultural al Federaţiei Ruse la Bucureşti, Natalia Mujenikova, a declarat, la Cluj-Napoca, pentru Agerpres, că acest al doilea Centru Cultural Rus deschis în România, după cel din capitala ţării, inaugurat în 2009, „va fi de folos pentru întreg publicul din Transilvania interesat de civilizaţia şi de studiul limbii ruse”.

„Zona Transilvaniei nu era acoperită cu informaţii despre cultura şi ştiinţa rusă contemporane, iar Centrul de la Cluj-Napoca va contribui la răspândirea lor, fiind de folos tuturor celor interesaţi”, a spus oficialul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Natalia Mujenikova a arătat că buna desfăşurare a activităţii Centrului va depinde şi de echipa de conducere a acestuia şi de cea a UBB, iar „orice iniţiativă va fi primită cu maximum de atenţie şi cu mare drag din partea Ambasadei”.

„Centrul Cultural Rus va putea fi o gazdă pentru mari evenimente culturale, nu doar cinematografice - gen de acţiune mai uşor de realizat. Ne putem gândi şi la o orchestră şi la manifestări ample, pentru că la Cluj-Napoca sunt posibilităţi extraordinare. Iniţiativa clujenilor va fi însă decisivă în organizarea unor evenimente de anvergură”, a spus ataşatul cultural.

Potrivit Nataliei Mujenikova, limba rusă deschide, în prezent, foarte multe posibilităţi în plan cultural şi economic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter