Actualitate

Începe cosirea vegetației pe drumurile județene din Cluj

Consiliul Județean Cluj desfășoară lucrări de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și sporirea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene.

 

Aceste lucrări de întreținere specifice constau în cosiri ale vegetației din apropierea carosabilului. În acest scop, au fost executate lucrări de cosiri și defrișări pe sectoarele de drum:


- Bogata – Călărași Gară și Turda – Ploscoș situate pe DJ 161B
- Aiton – Tureni și Moldovenești – Podeni ale DJ 103G
- pe drumul județean 150 Frata – Crișeni – Mociu, precum și pe sectorul de drum Ciurila – Filea de Jos – Filea de Sus –Săcel situat pe drumul județean 107R.

În paralel, au fost executate acțiuni de erbicidare în vederea combaterii ambroziei situate în vecinătatea mai multor drumuri județene.


Acțiunile de erbicidare au fost executate pe drumurile județene:

- 107R Sălicea – Ciurila,
- 150 Viișoara,
- 151C Tritenii de Jos,
-108C Gârbău – Aghireș,
-103G Gheorgheni – Aiton – Tureni – Cheile Turzii – Cheia,
- 107L (DJ 107R) – Petreștii de Jos – Turda, urmând ca acestea să continue și pe alte drumuri județene sau acolo unde situație o impune.


Lucrările sunt executate cu utilajele și cu personal propriu aparținând Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Ce este ambrozia?

Ambrozia este o plantă considerată extrem de alergenă, a cărei polen poate provoca rinita alergică sezonieră cunoscută și sub denumirea de „febra fânului”. Este răspândită în aproape toate zonele (cu excepția zonei dealurilor înalte și a zonei montane), preferând solurile nisipoase, mai puțin fertile, ușor alcaline.

abonare newsletter