Actualitate

Liber la CĂLĂTORII cu certificatul verde! De când devine valabil în România?

Certificatul verde digital pentru COVID va fi operaţional de la 1 iulie, a anunțat premierul Florin Cîţu. Cei vaccinați vor putea călători fără nicio restricție.

 

 


„O să fie operaţional şi o să fie exact ca în alte ţări, o să călătorească cu certificatul verde, exact în condiţiile care sunt scrise acolo. Am avut o întâlnire cu secretarul general adjunct al Guvernului care se ocupă de aceste certificate, care este, de fapt, o aplicaţie. Şi am avut un update ieri, o să fie gata săptămâna viitoare, deci o să fie la 1 iulie operabil”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 


Sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE a fost pregătit și testat cu succes în România, anunța vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, la finalul lunii mai.

Certificatul verde digital va conține un cod QR care va avea date individuale, cum ar fi nume, prenume și data nașterii, dar și date medicale esențiale, semnate digital. Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.


Certificatul verde va aduce avantaje la Cluj

Acestea vor fi gratuite și îi vor ajuta pe oameni să călătorească prin Europa în timpul pandemiei.

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo este de părere că certificatul va juca un rol foarte important pentru fluidizarea călătoriilor, inclusiv pe aeroportul din Cluj, iar faptul că Parlamentul European a adoptat legislația este un motiv de bucurie, a precizat Ciceo.


CITEȘTE ȘI:

NOI măsuri de RELAXARE de la 1 iulie! Cluburile și terasele vor fi deschise până la ora 02:00

 


Primele țări care introduc certificatul verde digital. Persoanele vaccinate pot călători fără restricții

abonare newsletter