Actualitate

Noi modificări anunțate de greci. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Grecia?

Guvernul de la Atena a anunțat două noi modificări în ceea ce privește călătoriile în Grecia. Se recunosc testele rapide, iar copiii sub 12 ani nu mai trebuie să prezinte testul PCR.

 

 


Începând cu 19 iunie, au intrat în vigoare următoarele modificări:

 


- Recunoașterea testelor rapide. De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

- Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști. În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Ce măsuri rămân obligatorii?

Românii care intră în Grecia trebuie în continuare să prezinte certificatul de vaccinare, testul PCR negativ sau certificatul de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni. De asemenea, fiecare persoană care intră în Grecia re obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia.


Momentan, Grecia se află în zona verde, conform listei țărilor cu risc epidemiologic, recent actualizată.

CITEȘTE ȘI:


Vești bune pentru turiștii români! Grecia redeschide cafenelele și terasele după 6 luni

Ultimele Stiri
abonare newsletter