monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO. Accident cu un MORT și doi răniți, la Muntele Rece. Tânărul care a murit își sărbătorea azi ziua

La Muntele Rece a avut loc un accident mortal. ISU Cluj a spus că este una dintre cele mai dificile intervenții pe care le-au avut până acum.

FOTO. Accident cu un MORT și doi răniți, la Muntele Rece. Tânărul care a murit își sărbătorea azi ziua

 

 


 

Duminică, 13 iunie, a avut loc o intervenție dificilă a pompierilor clujeni în urma unui grav eveniment rutier produs pe raza localității Muntele Rece 


O autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD au fost alertate în această dimineață, în jurul orei 4.30, ca urmare a răsturnării unui autoturism pe o pantă foarte abruptă și la o diferență de nivel de aproximativ 150m.
Localizarea evenimentului a fost extrem de dificilă și a fost realizată în colaborare cu echipajele de poliție și jandarmi, care s-au implicat direct în intervenția salvatorilor.


Accesul în zona accidentului a fost realizat pe timp de noapte și pe o ploaie torențială, fiind necesară urcarea pe o distanță de aproximativ 500m a unei pante extrem de abrupte, cu echipamentele de descarcerare și salvare în mâini.Pompierii au găsit autoturismul răsturnat pe o parte, cu un cablu de energie electrică înfășurat în jurul caroseriei și cu un bărbat de circa 20 de ani încarcerat în acesta.


S-a acționat pentru îndepărtarea cablului și pentru descarcerarea bărbatului, prin decopertarea totală a plafonului autoturismului. Din păcate, traumatismele suferite de acesta erau prea grave și nu a fost posibilă aplicarea manevrelor de resuscitare.Alți doi tineri au primit asistență medicală de urgență de la salvatorii SMURD și au fost transportați la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate. Aceștia erau conștienți și cooperanți.