Actualitate

Pățanie la centrul drive-thru, cu trei vietnamezi. Au mers cu Google Translate, dar fără mașină. FOTO

O întâmplare amuzantă a avut loc la centrul drive-thru din Cluj-Napoca, unde trei vietnamezi au mers să se vaccineze anti-COVID cu Google Translate, dar fără mașină.

 

 


Florin Moroșanu, un voluntar la centrul de vaccinare drive-thru amenajat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca a relatat o „pățanie” cu trei vietnamezi. 

 


Aceștia au mers să se vaccineze anti-COVID-19 și au încercat să comunice cu personalul medical, dar tot ce știau să spună era „da”.

„Vaccinarea merge binișor la Drive Through comparativ cu tendința națională. Scade numărul persoanelor noi comparativ cu acum o luna, de la 700 la 500 aproximativ, însă vorba lui Sun Tzu - Nu-ți fie teamă să înaintezi mai încet, teme-te când te-ai oprit! Bun, ieri, adică luni, vin la vaccinare 3 vietnamezi cu permis de muncă. Dialog:


Noi: Bună ziua, vorbiți limba româna sau engleză? 
Ei: yes! (n.r. da!)

Noi: first dose here? (n.r. prima doză aici?)
Ei yes! 


Noi: your id please! (n.r. ID-ul dumneavoastră, vă rog?)
Ei: yes! 

Ne dam seama ca la orice întrebare răspunsul va fi yes!  Urmează un moment de joc mim, acela in care arătăm portmoneu, acte, dam din mâini, etc. Moment de bucurie cu mai multe yes, yes, yes! (n.r. da, da, da!)”, a povestit voluntarul. 


Vietnamezii au vorbit cu medicii prin Google Translate

După multe bătăi de cap și încercări de mimă, personalul medical a realizat că cei trei vietnamezi erau deja vaccinați cu prima doză, dar la maratonul de la BT Arena. Într-un final, un voluntar a început să vorbească cu cei trei vietnamezi prin Google Translate, traducând propoziții din vietnameză în română și invers. 

„Primim cartea de rezidență și dovada primei vaccinări. Citim pe dovada de vaccinare că aceasta a fost făcută la BT Arena la maraton și nu la noi. Bun, nu contează, se poate face vaccinarea și la noi fără probleme. 

Colegul meu Bebe, om priceput la toate, scoate telefonul și începe comunicarea prin Google Translate: română-vietnameză. Se clarifică toate detaliile. Parcă era un campionat de joc online, multiplayer. Noi întrebam google, ei întreabă google. Fiecare nouă propoziție clarificată e primită cu multe yes. La prima doza au venit însoțiți de un reprezentant al firmei care vorbește și română și vietnameză, totul a decurs perfect atunci. Acum, adică luni, au mers la BT Arena și... maratonul se terminase. Au fost îndrumați la noi. Când verificările medicale și de identitate au fost făcute îi rugam să urce în mașină, ca e Drive-Through și regulamentul zice că musai motorizat”, a relatat Florin Moroșanu

S-au întors marți cu mașina

Deși vietnamezii nu s-au vaccinat luni, după numeroase încercări de comunicare cu personalul medical, ei s-au întors la drive-thru cu o mașină ziua următoare.

„Ne zice google translate că nu au mașina, că au venit pe jos. Le explicăm situația. Totul se termină amical cu multe yes, yes. 

Azi dimineață vin prietenii noștri noi cu mașina și șeful lor. Au fost foarte fericiți, am înțeles de la ei că în țara lor să își facă vaccinul ar fi fost foarte greu, spre imposibil. Totul se termină cu multe zâmbete și evident... YES, YES. 

Scăderea numărului de persoane infectate este un lucru extraordinar însă e nevoie să păstrăm dorința de vaccinare și sa fim la fel de responsabili ca și până acum. Nu am scăpat de pericolul pandemiei deși viata reintră în ritmul ei obișnuit”, a mai explicat voluntarul Moroșanu. 

CITEȘTE ȘI:

Pățania unui bărbat din Cluj-Napoca, după ce și-a luat o bicicletă în cel mai Smart Oraș al țării: „Mi-au furat-o de la etajul 8”

 

abonare newsletter