Actualitate

România, la coada Europei la vaccinarea anti-COVID cu prima doză

În România, doar puțin peste 27% dintre persoane au efectuat prima doză de vaccin anti-COVID, față de media europeană, care este de aproape 50%.

 

 


Românii stau bine din punct de vedere al numărului de vaccinări cu a doua doză de vaccin anti-COVID, însă cu prima doză s-au vaccinat doar puțin peste 27% dintre români (mai puțin de 90.000 persoane), față de media europeană, care este de aproape 50%. De asemenea, țări precum Germania ori Marea Britanie vor începe în curând vaccinarea populației generale.

 


În țara noastră, au primit ambele doze de vaccin, 23,1% dintre români, iar media în Uniunea Europeană este de 22,9%, conform European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

Vaccinuri avem, dar dorința de imunizare lasă de dorit

În România a ajuns luni o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în aproape un milion de doze. Până în acest moment, ţara noastră a primit peste 9.000.000 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar aproape 6.500.000 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.


Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, situația vaccinării în România în perioada 31 mai-5 iunie, se prezintă astfel: 141.004 de români au efectuat prima doză de vaccin, 47.244 au efectuat vaccinul Johnson & Johnson (într-o singură doză) și 256.108 au efectuat serul Pfizer BioNTech.

abonare newsletter