Actualitate

Programul restaurantelor SE PRELUNGEȘTE până la ora 2:00 pentru nunți și botezuri

Programul restaurantelor se prelungește până la ora 2:00 pentru evenimentele private de tipul nunților și botezurilor.

 

 


Petrecăreții se pot distra mai mult la nunți și botezuri.

 


Guvernul a aprobat joi ca evenimentele private, de tipul nunţilor și botezurilor, să poată fi desfăşurate în restaurant până la ora 2:00.

Programul restaurantelor se prelungește doar pentru evenimentele private.


„Art. 1 - Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunţi şi botezuri), să fie permisă până la ora 2,00”, se arată în hotărârea de Guvern nr. 36. 

Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.


Totodată, barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri s-au redeschis la data de 1 iunie 2021, în intervalul ora 5:00 - 24:00, cu participarea oamenilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în cazul în care rata incidenței COVID-19 este mai mică de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în localitate. În aceste locuri pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19  și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

CITEȘTE ȘI:


Festivitățile, PERMISE de la 1 iunie. Nunți, botezuri și petreceri la capacitate maximă, DOAR cu persoane vaccinate

 

abonare newsletter