Actualitate

FOTO. Medicul care coordonează centrul drive-thru din Cluj, un adevărat EROU: „În bătălia noastră, oamenii ca ea sunt decisivi”

Iulia Berceanu este medicul coordonator de la centru drive-thru din Cluj-Napoca, dar și factorul decisiv al unei campanii de vaccinare de succes. Ea este medicul care lucrează în fiecare zi, 12 ore, pentru a duce la capăt această bătălie.

 

 


Campania de vaccinare din județul Cluj merge foarte bine, iar vaccinarea de la centrul drive-thru de la Sala Sporturilor este un adevărat succes, 5% din populția județului imunizându-se direct în mașină. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibilie, dacă nu exista un coordonator bun, și anume doctorița Iulia Berceanu.

 


Medicul hematolog, Iulia Berceanu lucrează de o lună pe un program de 12 ore la centrul de drive-thru din Cluj-Napoca. Ea răspunde de tot ceea ce se întâmplă în centru și are girjă ca toate lucrurile să meargă potrivit structurii. Fiind un unmăr mare de oameni care vor să se vaccineze, medicul hematolog a fost factorul decisiv și o adevărată războinică în această perioadă.

Iulia Bereceanu este persoana care trebuie să se asigure mereu că dozele sunt suficiente, că oamenii nu au reacții adverse, iar pe lângă asta trebuie să facă față zi de zi oamenilor obosiți și irasicibili care stau la coadă să se vaccineze. Ea este persoana care coordonează peste 600 de medici și asistenți, dar care supraveghează și mii de oameni care se vaccinează.


„Un om special merită câteva propoziții. Se numește Iulia, dr. Iulia Berceanu. Este coordonatorul acestui centru. O femeie tânără, micuța la înălțime, medic hematolog, care de la ora 7 jumate dimineața, la 8 jumate seara răspunde de tot ce se întâmplă în centru, de o luna de zile, în fiecare zi. Oncologia e o specializare grea, te călește psihic și probabil că și din aceasta cauza a făcut față presiunilor de tot felul: să nu pierzi doze, să nu faci cozi, să reziști la amenințări, să nu te cerți când ai dreptate pentru a mai face un vaccin în plus, să nu refuzi un act medical când poate erai îndreptățit să o faci, să gestionezi niște oameni pe care nu i-ai ales, ci i-ai primit, fiecare cu felulul lui de a lucra, să ai grija de cei cu reacții adeverse și multe altele. Grija ei a fost cum să vaccinăm în siguranță, cât mai mulți oameni. Iulia este un om discret, atât de discret încât nici măcar pagina de Facebook/Instagram nu are ca să-i dau tagg.

Războaiele nu se câștigă doar de strategi și generali buni, ci și de soldați responsabili. În bătălia noastră, oamenii precum Iulia sunt decisivi. Și noroc că am avut în țară destui ca ea”, a scris pe Facebook, Florin Moroșanu.


Aproape 20.000 de oameni vaccinați la dirve-thru

Vaccinarea de la centrul Drive-thru din Cluj-Napoca merge foarte bine, chiar dacă mai sunt mici erori, care oricum fac parte din proces. Clujenii sunt cu bun simț și au răbdare, însă mai sunt unele persoane care își pierd răbdare și încep să claxoneze cu impresia că lucrurile se vor grăbi, povestește Florin Morșanu. 

„Astăzi vom ajunge cel mai probabil la 20.000 vaccinari la Drive Through într-o lună și câteva zile. 5% din populația județului s-a vaccinat aici. Când trec atâția oameni printr-un loc, nu ai cum sa nu vezi situații fel și fel. Natura umană, complexă și imprevizibilă găsește mereu feluri noi să te surprindă. Clujenii au fost reponsabili și cu mult bun simt. Totuși, 2-3-5 persoane zilnic (din cele 700 în medie) săreau gardul bunului simț. Când claxonul devine forma de comunicare, te gândești ce e în mintea celui care stă în parcare și claxonează pentru a veni cineva să clarifice dilemele. Și când acea persoană insistă cu încă 2-3 claxoane pentru că nu a înțeles ce are de făcut, o lași balta cu gânditul. Nu te mai întrebi nimic, știi ca e greșit omul, îl lași în lumea lui. Îl ajuți cu gândul ca poate nu face asa mereu ci doar acum pentru ca are emoții.


Pentru mine, aici la Drive, vaccinarea a fost un succes, au fost și erori dar la aceste volume eroarea face parte din proces. Am învățat din fiecare greșeală”, a mai adăugat Florin Moroșanu.

CITEȘTE ȘI:

Masa, de la obiect la pasiune. „Este martor al momentelor importante din căminul nostru” GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter