Actualitate

Percheziţii la Cluj pentru fapte de ÎNȘELĂCIUNE. Sume de zeci de milioane de euro în joc

Mai multe percheziții la domiciliu au loc la Cluj, Sibiu și Brașov pentru destructurarea unei grupări care ar fi comis fapte de înșelăciune, operaţiuni financiare în mod fraudulos și fals în declaraţii.

 

 


Gruparea este bănuită că ar fi urmărit preluarea frauduloasă a unor companii cu capital important, una dintre aceste societăţi fiind evaluată la 10 milioane de euro.

 


„Astăzi, 26 mai, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj, Braşov şi sector 3 Bucureşti, Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj şi Sibiu efectuează 10 percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţul Cluj, Braşov, Neamţ şi municipiul Bucureşti.

Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în declaraţii, înşelăciune, fals şi uz de fals. În acest moment, se află în derulare 10 percheziţii domiciliare şi la sediilor unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi municipiul Bucureşti, totodată, fiind puse în executare 7 mandate de aducere”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.


Ce mod de operare aveau suspecții?

În urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit faptul că modul de operare al grupării consta în preluarea frauduloasă de la titularii unor societăţi comerciale a părţilor sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societăţii, prin înaintarea unor documente de cesiune false către O.N.R.C., profitând de contextul pandemiei, când astfel de operaţiuni puteau fi efectuate şi online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

De asemenea, un alt mod de operare a fost convingerea administratorilor societăţii să se înscrie la unele licitaţii, iar după obţinerea documentelor societăţii preluarea acesteia prin acelaşi circuit al documentelor false, informează polițiștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter