monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Zboruri Cluj - Amsterdam de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” va opera începând de astăzi, 23 mai, zboruri către Amsterdam, destinație care va fi operată în premieră de către compania aeriană Blue Air.

Zboruri Cluj - Amsterdam de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

 

 


Clujenii pot zbura direct la Amsterdam în fiecare duminică până pe 16 iunie 2021, iar ulterior numărul zborurilor va crește la două pe săptămână în zilele de duminică și miercuri.

Dacă până acum, pasagerii din Cluj, dar și din întreaga regiune deservită, care doreau să călătorească spre Olanda, o puteau face doar spre Eindhoven,  zborurile Blue Air vor oferi acestora, o nouă posibilitate de conexiune.


Programul zborurilor

Din 23 mai - Duminică - Cluj-Napoca 8:50 - Amsterdam 10:20 și Amsterdam 11:10 - Cluj-Napoca 14:40


Din 16 iunie - Miercuri și Duminică - Cluj-Napoca 8:50 - Amsterdam 10:20 și Amsterdam 11:10 - Cluj-Napoca 14:40

Aeroportul Amsterdam, principalul aeroport internațional din Olanda este situat la 9 kilometri sud-vest de Amsterdam. Cu aproape 72 de milioane de pasageri în 2019, este al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa în ceea ce privește volumul de pasageri și cel mai aglomerat din Europa în ceea ce privește mișcările aeronavelor. Astfel, pasagerii care aleg să călătorească de la Cluj la Amsterdam, au acum posibilități multiple de conexiune atât în Europa cât și intercontinentale.


Orașul Amsterdam este cunoscut pentru arhitectura impresionantă, dar și pentru pitoreștile sale canale, nenumăratele poduri și case vechi, având 101 canale care înconjoară partea interioară a orașului. Turiștii se pot bucura de o diversitate de centre comerciale, cafenele și puburi, de plimbări prin minunatele grădini publice sau croaziere prin renumitele canale, de unde pot admira arhitectura clădirilor și casele plutitoare ale acestui oraș.

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie și David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, au transmis următoarele: „Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale, astfel vom continua această dinamică, care confirmă premisele pozitive în ceea ce privește recuperarea traficului de pasageri.”