monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ARME, sute de grame de DROGURI și 11 persoane arestate în urma unor percheziții în Cluj

Procurorii D.I.I.C.O.T au găsit peste un kilogram de droguri, arme și sume impresionante de bani în urma unor percheziții desfășurate în județul Cluj.

ARME, sute de grame de DROGURI și 11 persoane arestate în urma unor percheziții în Cluj

 

Astăzi, 19 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti şi Baciu, județul Cluj, la locuințele a 12 persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.


11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

Din cercetări a reieșit că, din 2019 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat și deținut pentru consum propriu droguri de risc și substanțe psihoactive, în județele Cluj și Hunedoara.


În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 1 kg. de cannabis, aproximativ 200 de plicuri ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 16.620 de lei, 7.890 de euro, mai multe telefoane mobile, o puşcă airsoft, grindere, bancnote rulate, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe.

Totodată, a fost depistat un bărbat urmărit, acesta fiind condamnat definitiv într-o cauză privind comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani.