Actualitate

FOTO. Zeci de oameni fără adăpost, vaccinați la Catedrala Greco-Catolică din Cluj: „E normal să te vaccinezi”

Zeci de oameni fără adăpost au fost vaccinați anti-COVID-19 la un centru special, amenajat la Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca.

 

 


35 de oameni nevoiași au fost imunizați cu vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză

 


Deși oamenii fără adăpost din Cluj-Napoca s-au prezentat în centrul special de la Catedrala Greco-Catolică pentru o masă caldă, ei au avut încă o opțiune pe care puteau să o aleagă - să se vaccineze anti-COVID-19.

Din 55 de beneficiari, 35 au fost de acord să se imunizeze împotriva virusului pandemic. 


„35 dintre cei 55 beneficiari, care și-au exprimat dorința de a se vaccina, au venit astăzi la ora 13.00 unde îi aștepta echipa mobilă de vaccinare condusă de cel mai minunat doctor pe care l-am cunoscut vreodată, dna Mihaela Filip, căreia îi mulțumim din suflet pentru răbdarea cu care a abordat fiecare beneficiar. Elly și Dacian, mulțumim pentru ajutorul dat la înregistrarea lor. Mulțumiri din suflet Asociației Caritas și Episcopiei Greco-catolice, care ne-au pus spațiul la dispoziție. Mai avem multe mulțumiri de transmis, deși știm că nimeni nu ne-a ajutat pentru mulțumiri, ci pentru că așa sunt unii oameni. MINUNAȚI!”, a transmis Asociația O masă caldă. 

Au ținut morțiș să se vaccineze anti-COVID-19

Doi gemeni nevoiași din Cluj-Napoca, întotdeauna nedespărțiți, au ținut morțiș să se vaccineze împotriva COVID-19 luni, 17 mai, relatează stirileprotv.ro. Cei doi au mers împreună să se vaccineze: „Am venit la doamna Raimonda şi eu şi fratele meu. Trebuie să te vaccinezi.”


Un alt bărbat fără adăpost din oraș a venit și el la vaccinare. În trecut, el a fost jucător de șah profesionist, dar în prezent are o viață dificilă, fără un venit financiar sigur sau familie care să-l susțină. 

El se prezintă în fiecare zi la „O masă caldă”, iar la vaccinarea anti-COVID-19 și-a adus și prietenul drag, câinele său. 


„Aici venim pentru o masă caldă, iar personalul ne-a spus - care dorim să ne vaccinăm contra acestei boli? Mi se pare normal să te vaccinezi”, spune bărbatul, potrivit sursei citate.

Președintele Asociației clujene a încercat din răsputeri să organizeze un eveniment de acest fel din momentul în care vaccinul Johnson&Johnson a fost aprobat: „Sunt persoane fără adăpost, persoane ieşite din sistemul de asigurări de sănătate, astfel că în momentul în care s-a aprobat vaccinul Johnson, într-o singură doză, o singură injecţie, am făcut toate demersurile şi am reuşit să organizăm să-i vaccinăm aici. Această acţiune am putut să o facem cu ajutorul asociaţiei Caritas şi Mitropolia Greco-Catolică care ne-a oferit spaţiul”, a spus Raimonda Boian, Președintele Asociației „O Masă Caldă”.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc promite vaccinarea săracilor cu Johnson&Johnson! Cum vrea edilul să imuneze populația de la Pata Rât?

 

abonare newsletter