Actualitate

ZERO cazuri de COVID în ultimele două săptămâni în 12 localități din Cluj. Restricțiile sunt istorie

În 12 localități din județul Cluj majoritatea restricțiilor au devenit istorie. Incidența cazurilor de COVID-19 e 0.00, potrivit datelor DSP Cluj.

 

 


Potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Cluj, în 12 localități din Cluj incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 0.00. 

 


În aceste locuri, oamenii se pot bucura de viață fără prea multe restricții. Restaurantele și barurile sunt deschise la 50% capacitate în interior, iar evenimentele sunt permise în aer liber cu 300 de persoane. 

Oamenii pot să petreacă cum vor, de la un chef cu prietenii sau un grătar, la nunți, botezuri, specific măsurilor din scenariul verde, în care incidența cazurilor de COVID-19 trebuie să fie mai mică de 1.5. 


Totuși, masca rămâne obligatorie, la fel și interdicția circulației pe timp de noapte, având în vedere că acestea sunt măsuri aplicate la nivel național, indiferent de incidență. 

În cele 12 localități, ferite de restricții, măsurile circulației pe timp de noapte și de închidere a magazinelor la ora 18:00 sunt doar povești. 


12 localități în care incidența cazurilor de COVID e 0

Beliș
Borșa
Buza
Chiuiești
Cornești
Geaca
Jichișu de Jos
Mărișel
Panticeu
Recea Cristur
Unguraș
Vad

Măsuri pentru localitățile din scenariul verde

În localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:


- cinematografele, instituțiile de spectacole și/sau concerte este permisă la 50% capacitate
- organizarea și desfășurarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise dacă ocupanții mașinii sunt membri ai familiei sau grupuri de până la 3 persoane
- organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, fetivalurilor și a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 300 de spectatori, pe scaune, cu distanță de 2 metri între și purtarea măștii
- restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc sunt deschise în interior la 50% capacitate
- prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între mese și participarea a 6 persoane la masă

CITEȘTE ȘI:

Clujul scapă de COVID? Rata de infectare, în continuă scădere. Sunt așteptate noi măsuri de RELAXARE

 

Au fost anunțate condițiile pentru participarea la concertul de operă de la Cluj! Purtarea măștii NU este obligatorie și intră DOAR cei vaccinați

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter