Actualitate

Piața chiriilor, lovită dur de pandemie la Cluj. Cu cât au scăzut prețurile într-un an

Piața chiriilor din Cluj-Napoca a fost lovită de pandemia de COVID-19, iar absența studenților a contat enorm în economia orașului.

 

 


Cele mai mari pierderi în pandemie le-au avut Cluj-Napoca și Bucureștiul. Prețul pentru un metru pătrat de închiriat în Capitală era de 7,4 euro în  primul trimestru din 2021, o scădere cu 7,7% față de aceași perioadă din 2020. Situația este similară și în Cluj-Napoca, unde avem o scădere de 10,5% față de anul trecut. Un metru pătrat se închiriază în medie cu 7,1 euro.
 

Proprietarii din Cluj-Napoca au fost încurajați în ultimii ani de valul mare de studenți și au ridicat prețurile, fiind scoase pe piață garsoniere și cu 300-400 de euro în cele mai bune zone ale orașului.


Pandemia de COVID-19 a mai tăiat însă din elan, iar prețul mediu pentru un apartament cu o cameră este de 250 de euro. Proprietarii cer în medie 370 de euro pentru un apartamanet cu două camere și 450 de euro pentru trei camere în Cluj-Napoca, fiind remarcată o scădere cu 15-20%, conform experților. De altfel, site-urile de imobiliare sunt pline de anunțuri cu apartamente și garsoniere care așteaptă să fie ocupate.

Scăderea prețurilor este vizibilă în toate marile orașe universitare. Cei mai norocoși sunt timișorenii, acolo unde prețul unei garsoniere este de 200 de euro pe lună, iar prețul unui apartament cu două camere nu trece de 300 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter