Actualitate

O localitate din Cluj scapă de RESTRICȚII. Restaurantele și cafenelele, DESCHISE până la ora 22.00

Rata de infectare cu COVID-19 în comuna clujeană Cătina a scăzut la 1.18 cazuri la mia de locuitori. Restaurantele și cafenelele vor fi deschise până la ora 22.00, fiind permise inclusiv spectacole în aer liber cu 300 de persoane. Măsurile sunt valabile până în 12 mai.

 

 


Comuna Cătina din județul Cluj a înregistrat o scădere a ratei de infectare cu COVID-19, ajungând la 1,5 cazuri la mia de locuitori. Trecerea acestui prag înseamnă restricții relaxate pentru întreaga comună, fiind permise inclusiv spectacolele cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a unui spațiu închis. Relaxarea măsurilor rămâne valabilă până în 12 mai.

 


Măsurile privind interzicerea circulației pe timp de noapte, precum și purtarea măștii de protecție în spații închise rămând valabile în continuare.

Conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, în localitate va fi permisă începând de joi, 6 mai, organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane. Spectacolele în aer liber pot avea loc cu participarea a cel mult 300 de persoane, cu menținerea măsurii distanțării sociale.


Barurile rămân închise

Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa în interior în intervalul orar 6.00-22.00, însă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spațiului. Barurile, cluburile și discotecile rămân în continuare închise în comună, iar sălile de jocuri de noroc pot funcționa la cel mult 50% din capacitatea spațiului.

Localitățile care depășesc incidența de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, dar nu cea de 7,5 la 1.000 de locuitori, intră în „scenariul de weekend”. Adică, magazinele, terasele se vor închide de la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness se vor închide de tot. Măsurile se aplică până când rata de infectare coboară la 3,5 la 1.000 de locuitori.


Localitățile care depășesc rata de incidență de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori vor aplica restricțiile menționate în paragraful anterior, în fiecare zi din săptămână. Restricțiile respective sunt valabile până când rata de infectare coboară la 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

CITEȘTE ȘI


Restricții DURE în mai multe localități din Cluj. SE ÎNCHID resturantele, barurile și sălile de jocuri

abonare newsletter