Actualitate

Lucrările la podul din Turda, ÎNTÂRZIATE cu peste două săptămâni. Cât va mai continua traficul infernal. FOTO

Lucrările la podul peste râul Arieș sunt întârziate cu peste două săptămâni, pentru că au fost întrerupte. Reconstrucția podului din Turda înaintează „cu frâna de mână pusă”.

 

 


Lucrările la podul peste râul arieș din municipiul Turda au fost întrerupte, iar acum proiectul este întârziat cu mai bine de două săptămâni. Oamenii se plâng că nimeni nu a mai lucrat acolo, dar și că aceste lucrări au îngreunat traficul din oraș.

 


Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu a explicat care e situația podului și de ce au fost întrerupte lucrările:

„Așa cum am promis și, în spiritul transparenței, revin cu date la zi legate de podul peste Arieș de la Turda. Am primit sesizări de la cetățeni că săptămâna trecută lucrările la pod au fost întrerupte.


În urma ședinței la care am participat ieri, pot să confirm că lucrările de reconstrucție sunt întârziate cu mai bine de două săptămâni, în ciuda eforturilor mele de a accelera procesul. Din cauza birocrației, proiectele de infrastructură înaintează cu frâna de mână trasă. Asta mă motivează și mai mult să mă implic în găsirea soluțiilor de depășire a blocajelor birocratice.”

În ce stadiu se află lucrările la podul peste râul Arieș, Turda

Parlamentarul a explicat și în ce stadiu se află lucrările la podul din Turda, în prezent. Deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi gata la timp, la data stabilită:


„În acest moment, stadiul lucrărilor este:

- În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu; ca atare, Regia Pădurilor promite că în 5-6 mai va emite, la rândul ei, avizul pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier.
- Intervenția Companiei de Apă Arieș la demontarea conductelor, programată pentru 5 mai este incertă, CAA pretextând că nu i s-a permis accesul cu utilaje grele în zonă.
- Vestea bună e că ARL promite să execute manopera de demontare-îndepărtare a conductelor cel târziu în 10 mai, odată cu demontarea traverselor la tronsoanele 1-6 ale podului.
- După emiterea avizului de către Regia Pădurilor, Ocolul Silvic se angajează să taie cei câțiva arbori din zona podului și, în 12 mai, cel târziu, să predea către ARL porțiunea de teren defrișată, pentru ca aceasta să instaleze macaraua pentru demontare.
- Dacă toate etapele se desfășoară conform promisiunilor, după 12 mai, am încredere că nu vor mai fi blocaje birocratice sau de alt fel și că lucrările se vor desfășura fără sincope.
- Cred că avem toate șansele ca termenul de finalizare - 22 decembrie 2021 - să fie respectat.
- Până atunci, le mulțumesc celor care traversează zona pentru răbdare și le promit că voi face, în continuare, tot ce ține de mine pentru accelerarea ritmului lucrărilor.”, a transmis deputatul Viorel Băltărețu.


Trafic infernal în Turda, din cauza reparațiilor la podul peste Arieș. FOTO

Circulația în localitatea Turda este îngreunată din cauza lucrărilor efectuate la podul peste Arieș. După încerea lucrărilor de reconstrucție s-a format o coadă de mașini cae începea din centru și se termina pe autostradă, adică lungă de câțiva kilometri.

În contextul lucrărilor de reparații la podul peste râul Arieș din localitatea Turda, în 25 martie a fost închisă complet circulația rutieră. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor în zonă este 22 decembrie. Până la terminarea lucrărilor, circulația a fost deviată pe strada Armatei și strada 22 Decembrie, șoferii fiind îndemnați să folosească cele două rute. Deși lucrările trebuiau începute mai devreme, acest lucru nu a fost posibil, având în vedere că și pe strada 22 Decembrie se efectuau lucrări de reabilitare.

abonare newsletter