Actualitate

România, țara din UE cu cei mai mulți morți în accidentele de mașină

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de numărul de morți în urma accidentelor de mașină, cu un număr de 85 de victime la un milion de locuitori, dublu față de media europeană.

 

 


Țara noastră se află pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de numărul de morți în urma accidentelor de mașină. Ultimele date arată că România are un număr de 85 de victime la un milion de locuitori, numărul victimelor din țara noastră fiind dublu față de media Uniunii Europene. Pe următoarea poziție în acest clasament se află Letonia, urmată fiind de Bulgaria.

 


Comisia Europeană a prezentat câteva date cu ocazia Conferinței UE privind rezultatele în materie de siguranță rutieră, acestea plasând România pe prima poziție în Uniune, din punct de vedere al numărului mare de victim rezultate în urma accidentelor de mașină.

Bulgaria a ajuns pe locul 3

Astfel, țara noastră a înregistrat în anul anterior un număr de 85 de victime la un milion de locuitori.


În ceea ce privește Letonia, care se situează după România la numărul victimelor rezultate în urma accidentelor rutiere, țara a înregistrat în anul precent, 74 de victime la un milion de locuitori. Bulgaria este țara care se află în acest moment pe poziția a treia în clasament, cu 67 de victime.

Bulgaria s-a aflat pentru mai mulți ani pe primul loc în topul victimelor, până când a fost depășită de România, care se menține pe această poziție, chiar dacă numărul vitcimelor a scăzut cu aproximativ 30% în ultimii 10 ani.


„În 2020, pe șoselele europene au fost cu 4000 de victime mai puțin față de anul precedent. Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime - 85 la un milion de locuitori. România trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră: infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate, programe de educație, reformă legislativă pentru introducerea tuturor principiilor europene în domeniu. Sper ca investițiile în transporturi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă consistentă de siguranță rutieră. România are nevoie de o strategie integrată în această privință, care să lege investițiile în infrastructură de cadrul legislativ”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

CITEȘTE ȘI


ACCIDENT MORTAL lângă Poieni - Cluj! Au fost implicate o autoutilitară și un TIR. Traficul este blocat. VIDEO

abonare newsletter