Actualitate

Panouri de „proprietate privată”, bătute-n cuie în copac, în Făget: „Când oamenii văd ce-i acolo se crucesc” FOTO

Panouri de atenționare pe care scrie „proprietate privată” au „răsărit” în sufletul pădurii Făget, bătute cu cuie direct în trunchiul copacilor.

 

 


Un clujean a sesizat că accesul prin pădurea Făget este „îngrădit” în unele zone de panouri care atenționează că urmează „proprietate privată”.

 


Aceste panouri sunt amplasate în sufletul pădurii, bătute cu cuie direct în copaci. În același timp, Făget începe să ducă lipsă și de un număr destul de mare de arbori, fiind tăiați.

„Vești” legate de situația din Făget

Clujeanul ne-a adus „vești” legate de situația din pădurea Făget. El spune că panourile de „proprietate privată” au apărut la câteva sute de metri mai sus de o zonă în care se lucra.


Totodată, bărbatul mărturisește că nu a văzut panourile, dar „nimic informativ legat de autorizații”:
 
„1. Cam atât cu presupusul acces liber prin Făget - aveți grijă pe unde treceți în plimbare să nu încălcați teritoriul privat. Au apărut panouri care urcă la câteva sute de metri mai sus de zona în care s-a lucrat.

2.Ca informație de interes general - se pare că proprietarul e administratorul unei firme de cherestea.


3. Au apărut panouri de proprietate privată dar nimic informativ legat de autorizații. Am vb cu poliția locală, au fost pe acolo dar de atunci nu mai știu nimic. Între timp oamenii merg în făget, văd ce s-a întâmplat acolo și se crucesc.

Zicea domnul Boc că e cu ochii ca pe butelie pe fiecare copac din Cluj. Să meargă careva să verifice dacă nu cumva o explodat între timp butelia aia. Închei rememorând aproximativ o vorbă tare bună: «copacii e prea proaste pentru orașul nostru smart»”, a informat clujeanul.


 

Citește și: Tăieri ilegale, gunoaie și case noi în Pădurea Făget. Dohotaru: „Mă revoltă ce se întâmplă! Este clar că iubim diferit pădurile”. FOTO

Un buldozer își face de cap în pădurea Făget

Mai mulți clujeni s-au plâns că un buldozer nivelează spațiul verde în acest weekend, chiar înainte să apară plăcuțele de proprietate privată.

„Un buldozer trebăluiște liniștit de azi-dimineață lângă Baza Unirea, nivelând spațiul verde.

Am întrebat cei câțiva gură-cască ce se întâmplă. Nimeni nimic. Scot aparatul să fac două poze, apare un domn care vrea să-mi știe numele. Îmi spune că e proprietate privată, să nu-mi bag nasul. Îl întreb ok boss, de ce nu e un grad sau niște panouri pe care să zică treaba asta atunci. Îl întreb cine e, zice că nu e treaba mea. Îl întreb de panou informativ referitor la lucrări, îmi spune că e proprietatea lui și face ce vrea acolo și că nu înțelege de ce mă bag în treaba lui și că o să aflu eu cine-i el (paradoxal, eu chiar voiam să știu cine e , de-asta îl și întrebasem cu 20 de secunde mai devreme)”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic, în data de 24 aprilie 2021.

Zona în care s-a întâmplat acest lucru este pădurea Făget, la baza Unirea. Un alt clujean a depus sesizare după ce a văzut panourile de proprietate privată, „înfipte” în trunchiurile copacilor.

 

Citește și: Pădurea Făget A LUAT FOC! Pompierii s-au luptat DOUĂ ORE cu flăcările! - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter