Actualitate

BREAKING NEWS. Un avion MIG-21 de la Baza Aeriană Câmpia Turzii s-a PRĂBUȘIT

Un avion MIG-21 care a decolat de la Baza Aeriana din Câmpia Turzii s-a prăbușit. Pilotul, transportat de urgență la spital cu elicopter SMURD.

UPDATE: Pilotul este conștient, dar acuză dureri la spate. Bărbatul va fi transportat cu un elicopter SMURD la spital.

 


 

 


Un avion MIG-21 LaceR care a decolat de la Baza Aeriana din Câmpia Turzii s-a prăbușit. Pilotul a fost la un pas de tragedie, dar a reușit să se catapulteze la timp.
 

Avionul s-a prăbușit în timpul unui antrenament. Pilotul s-a catapultat după ce s-a asigurat că avionul nu va cădea peste o zonă populată.


Șocul traumatic după catapultare se resimte mai ales la coloana vertebrală și la cap. De cele mai multe ori, piloții care s-au catapultat nu au mai putut să piloteze avioane supersonice ulterior.

„Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș: Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.


O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, a transmis MApN.

Ultimele Stiri
abonare newsletter