Actualitate

Premierul Florin Cîțu, desemnat ministru interimar al Sănătății

Premierul Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar al Sănătății, după ce liderul USR, Dan Barna, a refuzat să preia funcția, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu. Decretul de desemnare a lui Cîțu a fost semnat de Klaus Iohannis.

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

 


Prim-ministrul Florin Cîţu l-a revocat, miercuri, pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. El anunţa că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Ulterior, şeful statului a semnat decretul privind revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii.


Liderii USR PLUS au criticat decizia premierului de revocare a ministrului Sănătăţii, susţinând că nu au fost consultaţi şi au solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii prim-ministrului Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI


Emil Boc despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia este a premierului. Fac apel la o atitudine de ecosistem, nu de EGOsistem”

abonare newsletter