Actualitate

Anglia trimite avioane militare în zona Mării Negre, împotriva posibilelor atacuri ale lui Putin

Forțele aeriene ale Regatului Unit (RAF) au confirmat trimiterea unor avioane înspre România, în zona Mării Negre, împotriva unor posibile atacuri din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

 

 


În cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2021, Șeful Statului Major al Apărării Regatului Unit al Marii Britanii a confirmat trimiterea a șase avioane de tipul super-jet înspre partea de est a Europei, acestea aparținând RAF.

Peste 80.000 de soldați ruși


Decizia a fost luată în urma faptului că Rusia a adunat peste 80.000 de soldați la granița cu Ucraina. În urma acestor fapte, s-a decis că cel oportun ar fi ca avioanele să fie plasate în zona Mării Negre, aproape de granița cu Ucraina, pentru monitorizarea situației.

De asemenea, vor fi trimise trupe de soldați aparținând RAF în cursul acestei săptămâni. Printre acestea se numără Escadrila Logistică Expediționară numărul 1 și Escadrila de Transport Mecanic numărul 2, în încercarea de a-l descuraja pe președintele rus Vladimir Putin din atacurile agresive asupra Europei de est, cu precădere asupra Ucrainei.


Rutină, exercițiu, dar țara e la „un pas de război”

Ministrul Apărării din Anglia a insistat asupra faptului că aceste detașări ale forțelor militare și aeriene sunt o rutină, dar și că nu se poate spune că nu se resimt unele frici în ce privește un posibil conflict între Rusia și Ucraina.


Ieri, 12 aprilie, 2021, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că așteaptă de trei săptămâni pentru a avea o discuție cu Putin referitor la decesele a patru soldați ucrainieni, ce au avut loc în cadrul unui atac din partea rușilor.

„Sperăm să nu fie vorba de un refuz de a dialoga, sau chiar mai mult de atât.” a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, potrivit Daily Mail.


Potrivit Guvernului ucrainian, Rusia a trimis 41.000 de soldați la granița de est a Ucrainei și 42.000 în zona Crimeei, iar numerele „continuă să crească”. Kremlinul a insistat asupra faptului că acesta este un exercițiu, nu o amenințare, dar televiziunea de stat din Rusia a afirmat ieri că țara este „la un pas de război”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter