Actualitate

INCENDIU provocat în Apahida, pentru a scăpa de gunoaiele aruncate ILEGAL. Autoritățile locale, acuzate că au mușamalizat cazul. FOTO

O grămadă de deșeuri ilegal depozitate pe un câmp din Apahida a fost incendiată, după ce autoritățile au fost sesizate că o persoană le-ar fi aruncat pe un câmp din apropierea drumului național. Focul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de intervenția pompierilor.

 

 


O grămadă de deșeuri ilegal depozitate pe un câmp din Apahida a fost incendiată, după ce o persoană a sesizat autoritățile locale că un șofer de tractor a aruncat mai multe gunoaie aproape de drumul național. Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Cluj s-a sesizat în acest caz, constatând că focul a fost provocat intenționat pentru a scăpa de grămada de deșeuri, dar și că autoritățile locale ar fi dorit să mușamalizeze cazul.

 


Conform informațiilor puse la dispoziție de ANCBP Cluj, persoana care a sesizat că au fost aruncate deșeurile în locul respectiv a făcut o plângere adresată Primăriei Apahida, fiind asigurată că problema va fi rezolvată. Ulterior, au fost sesizați și cei din cadrul ANCBP, care s-au deplasat la fața locului, descoperind că deșeurilor li s-a dat foc, fiind provocat un incendiu pe câmp, pentru a scăpa de gunoaie. Focul ar fi fost atât de puternic, încât a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Reprezentanții ANCBP Cluj au declarat:


„În data de 09.04.2021 am fost sesizați online că în ziua precedentă la ora 13:20, un cetățean care conducea un tractor cu cupă si remorcă a fost văzut aruncând deșeuri în zona sensului giratoriu Apahida (Coordonate - 46.816191, 23.724944), într-o zonă cu teren arabil, la aproximativ un km în afara drumului național.

„Viceprimarul îi cunoștea pe fochiști”

Reclamantul a menționat că a notificat primăria Apahida printr-o sesizare scrisă în 8 aprilie, primind un răspuns prin care era asigurat că se vor lua măsuri. Prin urmare, la ora 19:50 am anunțat Poliția Locală Apahida și ne-am îndreptat spre locul indicat în sesizare, iar la ora 20:50, mare a fost suprinderea noastră, că în loc de un morman de gunoaie, am găsit doi bărbați care supravegheau un foc de tabără. Cei doi se scuzau că și ei abia au ajuns acolo și că au anunțat VICEPRIMARUL (nu poliția sau pompierii, cum ar fi fost normal).


Poliția se pare că îi cunoaștea pe indivizi, astfel incât nu a fost nevoie să-i legitimeze sau sa le pună întrebări. Ca urmare a întrebărilor puse de către noi, unul dintre ei a recunoscut că este posesorul vehiculului. Interesant a fost faptul că la 20 de minute după ce am ajuns noi acolo, a apărut viceprimarul comunei Apahida, care îi cunoștea bine pe cei doi fochiști, după care a direcționat polițiștii pentru a stinge incendiul cu extinctoare de la Primărie și a insistat să nu chemăm pompierii. Deoarece focul era puternic și nu putea fi stins ușor cu două extinctoare și încă 6-8 ulterior, am decis să nu lăsăm lucrurile în seama doamnei vice.

La ora 21:19 am anunțat pompierii, care a ajuns și au stins focul. Așadar, Primăria trimisese răspuns în cursul dimineții, persoanele paznice la foc și vicele se cunoșteau bine. Ne întrebăm cine o fi dat foc gramezii”, au transmis reprezentanții Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării, Filiala Cluj.


Până la momentul publicării articolului, reprezentanții Primăriei Apahida nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere cu privire la incidentul produs săptămâna trecută.

Sursă foto: Facebook/ ANCBP Antibraconaj si Poluare Cluj

CITEȘTE ȘI

Problema gunoaielor de pe Someș, fără rezolvare. Tone de deșeuri sunt lăsate în continuare pe maluri. FOTO

abonare newsletter