Actualitate

Polițiștii au prins șoferul care a călcat un câine în Apahida. I s-a deschis dosar penal

Polițiștii au identificat bărbatul care a trecut cu mașina peste un câine care bloca drumul.

 

 


Polițiștii din Apahida au identificat șoferul care a trecut cu mașina peste un câine care bloca drumul. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani din Cluj-Napoca. Bărbatului i s-a deschis un dosar penal pentru ranirea sau schingiuirea animalelor.

 


Câinele a fost foarte norocos, iar rănile pe care le-a avut nu i-au pus în pericol viața.

„În urma imaginilor apărute în spatiul public, în care se observă un câine care este lovit de un autoturism, politiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au demarat verificari în vederea stabilirii situației de fapt.


În urma activițărilor investigativ-operative desfășurate, a fost identificat conducătorul autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 69 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ranirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevazută și pedepsită de Legea 205/2004.


De asemenea, animalul a fost transportat la o unitate de specialitate, stabilindu-se că rănile provocate nu i-au pus în pericol viața.

Totodată, în vederea continuării cercetărilor, au fost sesizați și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Cluj”, a transmis IPJ Cluj.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Un șofer din Cluj a călcat, fără milă, un câine care stătea pe mijlocul drumului

 

abonare newsletter