Actualitate

Au început lucrările de alimentare cu apă a localității Gârbău din Cluj. Investiția se ridică la peste 450.000 de lei

Au început lucrările de execuție pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Gârbău din județul Cluj. Investiția depășește suma de 450.000 de lei.

 

 


Au început lucrările de execuție pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Gârbău din județul Cluj. Vor fi realizați 1,6 km de rețea de distribuție a apei potabile, precum și 70 de branșamente la imobile. Investiția depășește suma de 450.000 de lei.

 


Astfel, lucrările au început marți, 6 aprilie, extinderea rețelei de apă urmând să contribuie la „îmbunătățirea stării de sănătate și a confortului populației, prin furnizarea unei ape certificate și verificate, în regim continuu”, după cum informează reprezentanți ai Consiliului Județean Cluj.

Peste 450.000 de lei investiți

„Am redirecționat pentru extinderea rețelei de apă din Gârbău aproximativ jumătate de milion de lei din redevența și impozitul pe profit datorate de Compania de Apă Someș Consiliului Județean, astfel încât toți locuitorii de aici să beneficieze de o apă potabilă de cea mai bună calitate. Vom urmări îndeaproape progresul lucrărilor, pentru ca acestea să fie finalizate până la începutul lunii iunie 2021”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Valoarea totală a investiției este de 451.263 de lei, banii fiind asigurați din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș" S.A., în vederea derulării proiectelor edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI


10 localități clujene vor avea rețele publice de apă

Ultimele Stiri
abonare newsletter