Actualitate

Jandarmii au dat 63 de amenzi după protestele anti-restricții din Cluj. Un protestatar, prins cu un cuțit

Jandarmii clujeni nu au amendat ieri niciun protestatar în Cluj-Napoca, dar participanții la manifestări se pot aștepa la amenzi la domiciliu.

 

 


 

 


UPDATE: Jandarmii au dat 63 de amenzi în urma protestelor de ieri.

În urma protestelor anti-restricții din municipiile Cluj-Napoca, Dej și Turda, jandarmii au aplicat 63 de amenzi în valoare de 32.000 de lei.


 

După centralizarea datelor din tot județul, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a trasmis către presă un comunicat în care au specificat care au fost sancțiunile aplicate pentru protestatari.


„Menționăm faptul că aceste acțiuni de protest s-au desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, nefiind nevoiți să intervenim pentru restabilirea ordinii publice. Efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă'', se arata intr-un comunicat al IJJ Cluj.


Pe lângă amenzi, pe timpul protestului organizat în municipiul Turda, a fost identificat un participant care avea asupra sa o armă albă (cuțit). Au fost luate măsurile legale împotriva persoanei.

Știrea inițială:

Câteva sute de clujeni au protestat ieri în fața prefecturii, în fața primăriei, dar și pe cele mai aglomerate bulverdare din municipiul Cluj-Napoca. Surprinzător, până la ora actuală, nicio persoană care a protestat nu a fost sancționată contravențional, deși au fost încălcate mai multe restricții cu privire la pandemia de COVID-19.

 

„Din informațiile pe care le dețin până acum, nicio persoană nu a fost amendată la manifestațile care au avut loc ieri în Cluj-Napoca. Bineînțeles, colegii noștri au monitorizat situația și dacă este cazul se pot aplica sancțiuni în următoarele șase luni”, a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei Cluj pentru Monitorulcj.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter