Actualitate

Piața Avram Iancu se va schimba radical. Boc: „Nu îmi place deloc cum arată. Cât sunt eu primar, Avram Iancu rămâne acolo”

Primarul Emil Boc a anunțat că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu. El a declarat că, în niciun caz, statuia lui Avram Iancu nu va fi mutată.

 

 


Primarul Emil Boc a declarat, într-o conferință de presă, că un concurs de soluții va fi organizat pentru reamenajarea Pieței Avram Iancu, despre care consideră că este „prizoniera anilor 2000”, dând însă asigurări că statuia lui Avram Iancu nu va fi în niciun caz mutată de acolo. Banii pentru organizarea concursului vor veni din bugetul pe anul 2021.

 


„Nu îmi place cu arată, este o zonă prizonieră a anului 2000. Este o piață care nu este utilizată. Vreau să devină la fel de frecventată ca Piața Unirii, să aibă un fel de vino-încoace. Vă asigur, cât sunt eu primar, nu se atinge nimeni de statuia lui Avram Iancu”, a declarat primarul.

„Un proiect nou este modernizarea, printr-un concurs de soluții a Pieței Avram Iancu. Acest spațiu extraordinar al Clujului, care se circumscrie în spațiul dintre Teatrul Național, cu Piața Avram Iancu, cu Catedrala Ortodoxă, cu statuia lui Avram Iancu, până la parcul din spatele Teatrului și până la scuarul CEC, se modernizează Bulevardul 21 Decembrie și tot acest spațiu va fi modernizat, atât cu linii dedicate pentru transportul în comun pe o parte și extinderea celei existente, de asemenea, spațiul din fața catedralei și iluminatul monumental al acesteia - dacă Catedrala Mitropolitană ne va permite, noi oferim acest sprijim - astfel încât acest spațiu să devină unul european, deschis, modern, așa cum îi stă bine unui centru european”, a mai spus Emil Boc.


De asemenea, întrebat de relația sa cu prefectul UDMR al Clujului, Tasnádi Szilárd, primarul Emil Boc a declarat că aceasta este bună.

Conferința de presă poate fi vizionată aici:


CITEȘTE ȘI


Cluj-Napoca va avea buget de 433 milioane de euro în 2021, în creștere față de 2020. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter